Vitamin D och Vitamn K2 botar Osteopenia

Visste du att ta D-vitamin är ”farligt”? Detta är överraskande och bakvända slutsats av en stor del av den senaste forskningen på vitamin D, något jag täcka min sida på de potentiella farorna med Alltför hög vitamin D.

Orsaken till det dåliga resultatet för D-vitamin utan tvekan har att göra med det faktum att vitamin D reglerar kalciummetabolism och för mycket D-vitamin kan driva kalcium i mjuka vävnader såsom artärer, njurar och hjärna. Således är detta den senaste forskningen verkar säga att även minimal D-vitamin kan bokstavligen ”förkalka” dig.

Dock bör dessa resultat framstår som mycket märkligt. D-vitamin brister har dokumenterats i många studier vara relaterad till nästan varje hälsa ont under solen – autoimmuna sjukdomar, hjärt- och kärlsjukdomar, olika former av cancer, etc. Så varför är det att ge någon D-vitamin inte skulle förbättra hälsoresultat. Det gör bara meningslöst.

Svaret ligger troligen i det faktum att D-vitamin behöver sin syster vitamin (K2) ges samtidigt. I huvudsak gör vitamin K2 till att kalcium får skjuts in hård vävnad (ben, tänder, etc.) och inte i mjukdelar – precis vad vi vill. den ideala situationen bör således leda till att kombinera vitamin D med vitamin K2, förutsatt att du kan få det bästa av två världar.

Nu, så vitt jag vet finns det inga studier i ämnet. så jag verkligen inte kan bevisa att kombinera vitamin D och K2 kommer samverkar så här. Men jag har en rekommendation från patienten – JustAskin på Peak Testosteron Forum – av en av de främsta TRT (testosteron substitutionsterapi) läkare ute. Han skrev till mig följande: ”Peak, när Dr Shippen satte mig på vitamin D3 Han också sätta mig på K2 att köra kalcium i ben inte Soft Tissue. Som jag har sagt tidigare inom ett år min Dexa Scan visade jag hade förbättrats från ben av en 70 år gammal för att ben från en 23 år gammal. ” Jag frågade honom om några av detaljerna och fick hans tillåtelse att skriva ut dem nedan: F.

När man säger att man hade ”ben av en 70 år gammal” var du faktiskt diagnosen osteopeni? Eller gjorde Dr. Shippen princip notera att dina ben var äldre än din kronologiska ålder? (Jag tror att du är ~ 67, eller hur?)

 

S. Ja, jag fick diagnosen osteopeni (Dexa Scan).

När Shippen såg resultaten av Scan han satte mig på vitamin D3 och K2. Ja, jag är 67.

Q. När du fick testet visar att du hade låg benmassa, var detta innan du gick på TRT eller efter? Om efter, hur mycket efter ungefär? Och om tidigare, antar jag att du hade låg benmassa från låg estradiol, eller hur? A. Innan TRT, faktiskt min E2 var 57 pg / ml och min SHBG var 60, var Testosteron 310. OBS: estradiol 57 är ganska bra och skulle normalt inte orsaka benförlust. Däremot kan han ha haft benförlust från hans dagar innan TRT – det är svårt att säga. Oavsett, är detta ett viktigt ämne, eftersom många män med låg testosterone har också låg östradiol och osteopeni. Vi har haft flera män på med osteopeni på Peak Testosteron Forum.

Så småningom kan män i denna situation sluta med osteoporos som är mycket farlig naturligtvis.

Q. Vilken form av vitamin K2 gjorde Dr. Shippen sätta dig på? MK4 eller MK7 eller båda? Kan jag ber också varumärket, eftersom jag vet att han var försiktig med vad kedjor han använde.

A. Life Extension: Super K Med avancerad K2 Complex (Den har alla former) och ren paketerings- Vitamin D3. F.

Har Dr. Shippen (eller själv) göra något annat för benhälsa som kan ha ökad bentäthet?

A. Ingenting annat, har jag alltid fungerat.

Fråga: Hur lång tid tog det ungefär för dina ben att gå från den hos en 70 år gammal med den hos en 23 år gammal?

A. Jag hade Scan i januari såg Shippen i mars och hade nästa avsökning följande februari.

Så 10 månader efter att ha sett Shippen. F. Tar du kalcium bara för att spela det säkert?

A. En annan sak om vitamin D3 och K2, Shippen berättade, Män behöver inte ta ett kalciumtillskott, men att äta massor av gröna och bra mat och jag skulle få massor av kalcium från det. F. Vad 25-hydroxy nivåer hade Dr. Shippen har du inriktning? A. Dr. Shippen säger att hålla D3 nivå 50, och inte över 60.