Varför växtbaserade dieter så småningom kommer att vinna – även med Män! (LÄS!)

En del av er kommer inte att gilla mig säga detta, men jag tror uppriktigt att växtbaserade dieter kommer att ta över de män hälsa gemenskap småningom här i USA, ett utrymme som traditionellt domineras av Paleo och låga Carb. Och jag tror att det kommer att bli förr snarare än senare. Jag tror att jag är något ovanligt i den meningen att jag växtbaserad (hela livsmedel vegan) och ändå har läst en stor mängd Paleo och låga Carb skrivande och forskning. Trots att jag tycker fortfarande äta kött kommer att dramatiskt minska under de närmaste 20 åren och växtbaserad kost kommer att stiga till övertaget snabbt. Först av allt, är låga Carb dieter redan döende en ganska snabb död för alla de skäl som jag fört fram här: Den bästa sammanfattningen av forskningsstödda Farorna med låga Carb dieter. Som lämnar amerikaniserad version av Paleo, och jag tror att det också kommer snabbt att dö ut och ersättas med följande tre typer av dieter: a) Vegan och växtbaserade. Dessa dieter är 100% växtbaserad. Generellt sett, växtbaserade medel nu någon som är vegan men äter bara hela vegetabilier.

 

b) vegetarianer. Vegetarianer i allmänhet, äta 90 +% växter och 10% en kombination av ägg eller mejeriprodukter. c) flexitarian. Om du känner att du måste ha lite kött, då finns det en diet som kallas flexitarian. Detta betyder helt enkelt någon som äter 90 +% växter och 10% kött, ägg eller mejeriprodukter. Jag är säker på att några om inte de flesta av er är mycket skeptisk, men jag tror att du kommer att se varför jag säger detta när jag förklara Fem bra anledningar att gå minst 90 +% växtbaserad: 1. Testosteron. Visste du att det bästa studie som vi har hittills visar att vegetarianer har testosteron lika med köttätare och att veganer har den högsta totala testosteron? Jag diskuterar studien i detalj i min sida på testosteron och Vegetarianism. Nu veganer faktiskt förmodligen inte högre fritt testosteron, eftersom deras SHBG tenderar att vara lite högre. Men den verkliga poängen är att du kan äta en TON av växter och inga djur och ha total testosteron åtminstone lika med köttätare omkring dig. Ja, det är en fullständig myt att vegetabiliska livsmedel lägre testosteron, och det finns ingen forskning som helst att stödja de löjliga uttalanden som jag hör till motsatsen.

 

2. Kväveoxid och blodflöde. Låt mig ge dig # 1 anledning att dieter med minst 90% verket kommer att vinna med män: växter är otroligt kraftfulla boosters av kväveoxid och blodflödet och animaliska livsmedel och kött suger på den. Detta är anledningen till att jag skrev min bok The Peak erektil Strength Diet. I min bok – och på den tiden jag skrev jag var den enda som skrev om ämnet så vitt jag vet – jag dokumenterat en anledning efter en annan som vegetabiliska livsmedel var så kraftfulla hjälpmedel i erektil styrka. De är packade med nitrater, flavonoider, polyfenoler, antiinflammatoriska medel, antioxidanter – listan kan göras lång – och många andra fytokemikalier som skyddar dina artärer från plack och öka kväveoxid. Detta står i direkt kontrast med animaliska livsmedel som inte har någon sådan förmåga som helst. Om du sitter ner och äta en biff eller kyckling, kommer det att öka din blodflödet och sänker blodtrycket? Aldrig! Tvärtom. Detta är en unik egenskap hos vegetabiliska livsmedel, och återigen kan du läsa om det i min bok. Kritisk punkt: Varför är det så viktigt? Eftersom killar handlar om erektioner och växt livsmedel kan vara en livräddare i sovrummet, särskilt som du ålder. Om du äter en ton av vegetabiliska livsmedel, du öka din kväveoxid och du får behålla din testosteron. Är detta en oslagbar formel eller vad? T + NO = Max Erektil Styrka Så vad mer kan man önska ?! I princip får du ha kakan och äta den.

 

Återigen, män är korta föränderlig sig i sovrummet med låg carb och vissa Paleo Dieter som laddas upp på animaliska livsmedel. Ja, unga killar kan äta på det sättet och har stora erektioner eftersom de har en hel del buffert och fina rena artärer. De flesta medelålders och äldre män har ingen sådan ”lyx”. 3. Gut Health. En av de saker som bara golv mig är att män inte stanna upp och fundera på hur mycket vi ser ut som en apa. Vi är otroligt lika både internt och externt. Ingenstans är detta mer uppenbart än i vår mag-tarmkanalen. Vår tarmen, i synnerhet, är nästan helt den hos en växtätande. Det är lång, vrida och invecklad. Detta i direkt kontrast med den typiska rovdjur som har en kort och rak tarmen. Det är i grunden ett rör för att skjuta det där så snabbt som möjligt. Stanna upp och fundera över varför så är fallet: iff du äter en stor mängd kött, är innehållet i tarmen kommer att bli en snabbt putrifying, rör sig långsamt, fet klump. Denna massa måste ”komma in och komma ut” som är varför en köttätare gut gör det så lätt. Äter växter i stället har en lång vridning gut som kräver mycket av fiber och bulk av uppenbara skäl. Vilken katastrof att knuffa en ångande stapel av fett och kött i vår stackars tarmen, där det rör sig långsamt och smärtsamt genom vår växtätare liknande mag-tarmkanalen! Inte undra på Crohns, divertikulit, IBS, kolit, etc. är på epidemiska nivåer. Och inte undra på vår tarmflora är en katastrof. En studie efter det andra har kommit ut om det viktiga i tarmfloran på hälsan. Och hög fiber, hela livsmedel, växtbaserade dieter är kung på detta område. Om du inte har två enkla, icke rinnande och icke-toppade tarmtömningar per dag, då måste du komma till en växtbaserad regim.

 

4. Hållbarhet. Jag får roade med människor som är oroliga över det faktum att vi har en åldrande befolkning. Jag är inte okänslig för demografiska effekter på ekonomin, men det är bara början! Det finns nu stora aktörer inom anti-aging, regenerativ medicin och livsförlängning som kommer att revolutionera och utvidga både healthspan och livslängd mycket snart. Och jag talar inte om kosttillskott här: jag talar crispr (gen redigering), sterm cellterapi, nanoteknik och så vidare. Redan vi redan bota olika typer av blodcancer. Och framstegen mot cancer har varit så imponerande att det är inte alls orimligt att tro att cancer helt kommer att besegras i de kommande fyrtio åren. När jag skriver detta, flera av de otäckaste genetiska sjukdomar har kliniska prövningar pågår för att utrotas med gen redigering. Denna forskning kommer att snabbt accelerera. Så hur gör detta passar in i ett argument för vegetabiliska livsmedel? För som befolkningen åldras kommer det helt enkelt inget sätt att mata män betydande andelar av animaliska livsmedel och produkter. Vid något tillfälle har vi alla erkänna att vegetabiliska livsmedel är mycket mer hållbara. Kolla in denna statistik som exempel: –Livestock Producerar mer växthusgaser än alla bilar, flygplan och lastbilar tillsammans. –To Producerar ett pund av kött sker i allmänhet mellan 500 och 2000 liter vatten. För att producera ett pund av de flesta vegetabiliska livsmedel är mellan 30 och 200 liter. – ”I USA är mer än 9 miljarder boskap upprätthållas för att leverera animaliskt protein som konsumeras varje år.” [1] – ”. Denna djurbesättningar i genomsnitt uppväger den amerikanska befolkningen med cirka fem gånger” [1] – ”För närvarande förbrukar den amerikanska boskap befolkningen mer än 7 gånger så mycket säd som konsumeras direkt av hela den amerikanska befolkningen.” [1] – ”Mängden spannmål som matas till USA boskap är tillräcklig för att mata omkring 840 miljoner människor som följer en växtbaserad kost.” [1]

 

Jag vet massor av män på mitt forum som är i hållbara energikällor och få glada att höra om framstegen inom solenergi och andra liknande tekniker. Vad de inte inser är att flytta till en stor del växtbaserad kost kan ha lätt samma effekt i att uppnå hållbarhet på vår planet. 5. Supercultures. Det finns en handfull supercultures som har en unik kombination av egenskaper: de lever utan kronisk sjukdom (hjärtinfarkt, autoimmuna sjukdomar, stroke eller cancer) och har också extrem livslängd. Dessa kulturer har vanligtvis en hög andel hundraåringar och män och kvinnor i 90-talet är oftast mycket alert och mentalt och fysiskt aktiv. Tarahumara i norra Mexiko är ett bra exempel på detta. John Robbins ger fyra andra exempel i sin bok, som jag granska här: Hälsokost vid 100. Alla supercultures har flera saker gemensamt, men en av dem är dieter som är mycket hög i och baserat på växter. Detta är ett kraftfullt bevis i min uppfattning att optimal prestanda och livslängd erhålles med en 90 +% växtbaserad kost. Så sätt igång och välj en av dessa dieter och komma igång! Fast testosteron, hög kväveoxid, bra tarmhälsa och maximal livslängd. Vad finns det att inte gilla?   Referenser :: 1) http://ajcn.nutrition.org/content/78/3/660S.full