Testosteronkontroversen

Testosteronnivåerna är höga hos unga män, men minskar under åldrandet.

Trots övertygande resultat på effektivitet undrar konventionella läkare fortfarande intresset att ersätta testosteron hos män under mognad. Denna glömska orsakar hjärtattacker och onödiga stroke.

Lågt testosteron är förknippat med överskott av bukfett, förlust av insulinkänslighet, förlust av känslighet av  och ateroskleros.

En viktig roll för testosteron är att HDL kan ta bort överflödigt kolesterol från artärväggen och transportera det till levern för bortskaffande. Denna HDL-förbättringseffekt kallas ”omvänd kolesteroltransport” och är väsentlig för att förhindra artär ocklusion.

Kardiologer föreskriver rutinmässigt statiner för att minska LDL, ett lipoprotein som transporterar kolesterol från levern till artärerna. Men de samma läkare misslyckas med att behålla tillräckliga testosteronnivåer i sina patienter för att HDL ska kunna eliminera kolesteroluppbyggnad i artärerna. Detta är en av anledningarna till att statiner inte har konsekvent visat sig vara effektiva hos äldre män, som behöver funktionell HDL för att behålla arteriella linjer som är fria från överskott av kolesterol.

Många studier dokumenterar den viktiga roll som testosteron spelar för att upprätthålla de metaboliska processerna hos ungdomar i kroppen. En ny storskalig studie bekräftar den dödliga effekten av låga testosteronnivåer hos äldre män.

Vad är läskigt är kliniska prövningar utformade av läkare som inte vet hur man når en ung hormonfrekvens. Män som deltar i dessa studier är föremål för dödliga faror eftersom blodhalten av testosteron och östrogen inte är korrekt balanserad.

Cellerna i hela människokroppen laddas med receptorställen aktiverade av testosteronhormonet. När testosteron är tillgängligt för att binda till dessa receptorsajter, händer bra saker, såsom hög humör och förbättrad kognition, som svar på det överflöd av testosteron som är tillgängligt för hjärnan.

Oavsett om det är muskel, ben, vaskulär eller nervös vävnad, ger testosteron viktiga kontrollsignaler för att dina celler ska uppträda på en ung väg. Eftersom testosteronnivåerna minskar, Degenerativa processer äger rum.

Ny publicerad studie bekräftar fördelarna med testosteron

Förhållandet mellan blodtestosteronnivåer och hjärt-kärlsjukdomar som hjärtinfarkt och stroke är av stort intresse. I en ny avslöjande studie identifierade forskare 2 426 män (i åldern 69 till 81 år) som inte fick någon behandling som påverkade testosteron. Dessa män utsattes för ett blod blodprov inklusive totalt testosteron och östradiol (östrogen).

Den första observationen var att förekomsten av diabetes, hypertoni och kroppsfett hos män med ökande nivåer av testosteron reducerades. Jämfört med män med högsta testosteronnivåer var de med låg testosteron dubbelt så sannolikt att ha en historia av hjärt-kärlsjukdom. Det observerades också att män med högsta testosteronnivåer var de mest fysiskt aktiva17.

Den här stora gruppen män följdes i genomsnitt 5,1 år. Män i högsta kvartil av total testosteron (större än 550 ng / dL) hade en 30% lägre risk för kardiovaskulära händelser. En eventuell total testosteronnivå under 550 ng / dL resulterade i en signifikant ökning av risken och bidrog därmed till att etablera en minsta baslinje för den punkt där total testosteron ska användas för att skydda mot hjärtattacker eller stroke.

Nivåerna av östradiol uppmätt i denna grupp verkade huvudsakligen vara i säkra områden och påverkade inte incidensen av kardiovaskulära händelser.

Uppgifterna sammanställdes på grundval av sjukhusvistelser och / eller dödsintyg för hjärtinfarkt, stroke, instabil angina, förbikopplingar eller stenter.

De fyra kvartilerna av total testosteron i denna stora grupp äldre män var:

Kvartil 1: Total testosteron mindre än 340 ng / dk

Kvartil 2: Total testosteron är mellan 341-438 ng/dl

Kvartil 3: Total testosteron är mellan 439-549 ng/dl

Kvartil 4: total testosteron är över 550 ng/dl