Testosteronhöjare

Hur man naturligt kan öka testosteronet med en testosteronhöjare

testosteronhöjare med träning

Testosteron är ett hormon som utsöndras hos både män och kvinnor. Det är ansvarigt för sexdrivning, såväl som proteinbehandling för utveckling av muskelmassa och styrka. Testosteronet minskar med ålder, sjukdom och dålig näring hos båda könen, även om denna förändring kan vara mer märkbar hos män.

Syntetisk hormonersättningsterapi kan orsaka negativa biverkningar. Ett naturligt sätt att höja kroppens testosteronnivåer på ett säkert sätt är att komplettera kosten med specifika näringsämnen och motion. Där kommer testosteronhöjare in i bilden!

 

T8 – rekommenderat kosttillskott andra året i rad!

Kosttillskottet som tog Sverige med storm! Gör som andra svenska män och prova du med!

t8 kostillskott

Få första 2 månaderna och betala bara för hälften via testosterontillskott.se!

Endast 174 kr (ord. pris 348 kr)

Diskret förpackning. Gratis fraktt!

BESTÄLL NU - 50% rabatt!

Betyg: blå stjärnastjärna som är blåen blåstjärnablåa stjärnorstjärna som är halvblå

Läs vår recension om T8!

bra produkt

T8 ursprungsland är Norge. Vitamail är företaget bakom produkten, deras kundservice har vunnit ”bäst i test” fyra gånger. Att handla produkter av Vitamail är ett tryggt val för din hälsa, vilket vi på Testosterontillskott.se ser som väldigt viktigt och bra!

T8 hjälper kroppen!

 • Frigör bundet testosteron i kroppen. Frigöra bundet testosteron i
  kroppen
 • Förbereder utvecklingen av muskelmassan och upprätthåller
  förbränningen.
 • Innehåller 8 väldokumenterade ingredienser som hjälper kroppen
  att upprätthålla normala testosteronvärden samt normal
  muskelfunktion.
 • Reducerar trötthet och utmattning.
 • Ökar din sexuella prestation.
Bockhornsklöver
 • Hjälper att frigöra bundet testosteron
 • Hjälper muskelmassans utveckling
 • Upprätthåller glukosomsättning/förbränning
Zink
 • Hjälper kroppen behålla normala testosteronvärden
 • Hjälper även kroppen att behålla en normal fertilitet
Vitamin B6
 • Minskar din utmattning och trötthet
Magnesium
 • Upprätthåller en en normal muskelfunktion
 • Upprätthåller energiomsättningen

Ett mycket populärt tillskott av endast naturliga ingredienser, den unika formeln har gjort T8 till en oslagbar vinnare bland så väl styrketräningsutövare, hälsocoacher samt för den vardagliga mannens välmående. Köp tillskottet via oss och få 50% i rabatt!


Vad är då viktigt att få i sig för optimala testosteronnivåer?

Vi behöver få i oss rätt sort och rätt mängd vitaminer och mineraler för att hålla testosteronet på topp. Där gör sig en testosteronhöjare väldigt bra! Den hjälper dig att säkerställa att du verkligen få i dig allt du behöver under en dag. Här är några av de bästa ingredienserna ett testosterontillskott/testosteronhöjare kan innehålla.

Steg 1 – Vitaminer
Ta ett B-komplex vitamintillsats som innehåller folsyra, vitamin B5, vitamin B6 och vitamin B12 för att öka testosteronproduktionen. Dessa näringsämnen är viktiga i protein och fettmetabolism för tillverkningen av detta hormon. Ät mat som innehåller dessa vitaminer, inklusive avokado, ägg, fisk och vetex.

Steg 2 – Zink
Öka mineralzink i din kost för att höja testosteronnivåerna och spermierna i kroppen. Ta ett dagligt zinktillskott enligt doseringen på etiketten. Ät mat som skaldjur, räkor och ostron som är höga i detta mineral.

Steg 3 – Omega 3 mm
Ta en 500 mg fiskolja en eller två gånger om dagen, som rekommenderas av din läkare. Fiskolja innehåller omega 3 fettsyror och andra näringsämnen som bidrar till att minska könshormonbindande globulin eller SHBG. SHBG är ett protein som fångar eller binder till testosteron i blodet, vilket minskar tillgängligheten av hormonet. I just testosteronhöjare finns inte omega 3, det är ett tillskott man behöver komplettera med.

Steg 4 – Motion
Få regelbunden motion och träning, som motståndsträning, tyngdlyftning och uthållighet som ökar för att öka testosteronnivåerna. Att minska överskott av kroppsfett bidrar till att minska östrogen och höja testosteronproduktionen hos män. Så lite som 20 minuters fysisk aktivitet kan fyra gånger i veckan förbättra hormonproduktionen.

Steg 5 – Mat som ökar testosteronproduktionen
Ät mat som ökar testosteronproduktionen. Dessa inkluderar ägg, tomater, paprika, korsfrukter grönsaker, alfalfa groddar, äpplen och ananas.

Steg 6 – Minska mättat fett
Minska mättat fett, socker och förädlade livsmedel från din kost. Dessa livsmedel minskar testosteronnivåerna i kroppen, vilket leder till låg libido, förlust av muskelmassa och andra effekter.

Saker du behöver

 • B-komplext vitamintillskott med Zinktillskott (allt finns i testosteronhöjare)
 • Fiskeolja tillskott
 • Övningsprogram
 • Måltidsplan

 

Tips för att öka testosteron

Se till att du får tillräcklig vilsam sömn varje natt. Sova mindre än de rekommenderade 6 till 8 timmarna per natt ökar stresshormonerna, vilket sänker testosteronproduktionen. Dessutom lär du dig att hantera stressnivåer på hälsosamma sätt att naturligt öka testosteron. Läs mer om hur du kan öka testosteron. Hormonersättningsterapi kan vara nödvändig för vissa män med låga testosteronnivåer men det medför risker! Vi rekommenderar alltid att först prova ett receptfritt och naturligt testosterontillskott/testosteronhöjare.

Varningar

Lägre än normala nivåer av testosteronproduktion kan vara en indikation på en störning. Om nivåerna av detta manliga hormon inte förbättras med naturliga metoder kan ett blodprov av din läkare hjälpa till att avgöra om det finns en bakomliggande orsak. Dessutom kan fiskolja och andra testosteronhöjare inte vara till lika stor nytta i extrema fall.

Naturliga behandlingar för lågt testosteron

Testosteron är det hormon som våra kroppar producerar som är ansvariga för vår sexdrivning och vår muskelmassa. Dess närvaro är större hos män än kvinnor och resulterar ofta i aggressivt beteende när testosteronnivån är för hög. Så illa som att ha hög testosteron kan vara, låg testosteron är ännu mer farlig.

Enligt studier gjorda av det endokrina samhället kan låga testosteronnivåer kopplas till anorexi hos kvinnor, kortare livslängd hos män och en större risk för hjärtsjukdom och sexuell dysfunktion i båda. Det finns olika former av behandling för testosteronbrist, inklusive injektioner, medicinering och växtbaserade läkemedel. Herbal remedies bedöms ofta av deras förmåga att öka sexuell styrka hos män.

Yohimbine

Yohimbine är ett extrakt från yohimbe-trädet. Det har länge använts i Afrika som afrodisiakum och för andra medicinska ändamål. Idag framträder det i flera populära kosttillskott för att hjälpa till med impotens. När du tar det kan yohimbin ta upp till 30 minuter att träda i kraft och kan variera från två till tre timmar.

Ginseng

I århundraden har kineserna gett upphov till ginsengens dygder. Det har länge ansetts vara till hjälp för att öka vitaliteten, uthålligheten och livslängden hos både män och kvinnor. Det är fortfarande starkt rekommenderat i Kina av läkare till sina patienter över 40 år.

Han Sho Wu

Han sho wu, även känd som ho shou wu och fo-ti i Nordamerika, är en annan ört som kommer från Kina menade att vara utmärkt för att öka testosteronnivåerna. Han sho wu är en av de mest använda örterna i Kina. Man tror att det kan öka vitalitet, energi, livslängd och fertilitet.

Horny Goat Weed

Kåt getkräde (epimedium grandiflorum extrakt) har förmodligen styrkan att matcha sitt namn. Denna ört har länge tittats på som en källa till ökad testosteronproduktion och sköldkörtelhälsa, vilket kan leda till förbättrad sexkörning. Denna ört kan sprinklas på mat och anses ofta vara en livskraftig ersättning för dyr och riskabel testosteronbehandling.

Hur kvinnor kan kontrollera sitt testosteron naturligt

Både manliga och kvinnliga kroppar tillverkar testosteron, ett manligt hormon som är ansvarigt för benstyrkan, bland annat muskelutveckling och underhåll och libido.

Hos män är för mycket testosteron sällan ett problem, men hos kvinnor kan för mycket testosteron resultera i oregelbunden menstruation, oönskade ansikts- och kroppshår och utvecklingen av manliga könskarakteristika. Läkare ordinerar ofta mediciner för att hjälpa till att kontrollera testosteron, men om du föredrar en mer naturlig lösning, kan förändringar i kost och livsstil påverka hormonet.

Steg 1
Gör ett avtal med din läkare för att bli testad för polycystiskt äggstockssyndrom eller PCOS, vilket är den vanligaste orsaken till högt testosteronnivå hos kvinnor, enligt Robert H. Shmerling i en artikel på Aetna InteliHealth-webbplatsen. PCOS är ett allvarligt tillstånd som påverkar 6 till 10 procent av pre-menopausala kvinnor.

Steg 2
Eliminera bearbetade och raffinerade livsmedel från din kost för att bibehålla en hälsosam vikt. Att gå ner i vikt kan sänka manliga hormoner i kroppen, enligt University of Maryland Medical Center. Dessa inkluderar vitbröd, pasta och socker, konventionella och färdigförpackade livsmedel och snabbmat. Komplettera en hälsosam balanserad diet med regelbunden träning.

Steg 3
Öka ditt intag av antioxidantrika frukter och grönsaker för att sänka halterna av manliga hormoner i kroppen, enligt University of Maryland Medical Center. Bär, tomater, squash och paprika är alla rika på antioxidanter.

Steg 4
Använd friska oljor för att laga mat som kokos och olivolja och undvik transfettsyror, som de som finns i konventionella och färdigförpackade livsmedel och snabbmat. Transfettsyror kan uppmuntra ökade nivåer av testosteron, enligt University of Maryland Medical Center.

Vad är målorganen för testosteron?

Testosteron anses typiskt som ett manligt hormon men det produceras av både män och kvinnor. Hos män, som producerar mycket större mängder av hormonet, leder det till utveckling av unika manliga fysiska och sexuella egenskaper, inklusive beteendeförändringar. I båda könen är testosteron associerad med sexdrivning. Liksom alla hormoner utsöndras testosteron direkt in i blodomloppet. Dess effekter bestäms inte av var den fördelas, eftersom den färdas genom hela kroppen, men med vilka vävnader har testosteronreceptorer. Dessa vävnader, som kallas testosteronens målorgan, kan reagera på närvaron av hormonet i blodet.

Könsorgan

Manliga foster börjar producera testosteron ganska tidigt i livet. Receptorer på könsorganens vävnader orsakar de tidiga kanalerna, som är desamma i både manliga och kvinnliga embryon, för att börja utvecklas till unika manliga strukturer. Köttet, som skulle bli en klitoris i frånvaro av testosteron, induceras att bli glans av penis under hormonets påverkan. Vad skulle annars bli labia säkring för att bli pungen, och gonaderna testar nu för att fylla den. I hennes bok, ”Human Physiology, & rdquo; Dr Lauralee Sherwood konstaterar att dessa tidiga könsdifferentierande händelser äger rum runt den tredje månaden av graviditeten.

Ben och muskler

Testosteron utsöndras i små mängder under barndomen men börjar återigen utveckla utvecklingen runt puberteten. Vid den här tiden börjar pojkestudier producera mycket större mängder hormonet, vilket leder till ytterligare differentiering mellan manliga och kvinnliga kroppsformer och egenskaper. Benen är ett viktigt målorgan för testosteron och hormonet medför att växande benändar smälter och förtärkar benens kroppar, vilket leder till ökad manlig bendensitet jämfört med hon.

Dr Gary Thibodeau, i hans text ”Anatomi och fysiologi, & rdquo; noterar att pojkar som utsöndrar höga testosteron tidigt i puberteten i allmänhet inte når samma höjd som pojkar som utsöndrar testosteron i lägre mängder eller senare i puberteten, eftersom de höga nivåerna av testosteron för tidigt kan stoppa bentillväxten. Muskler är också mål för testosteron. Av den anledningen ökar könshåriga män muskelmassan dramatiskt och uppnår snabbt mer omfattande muskulatur än vad som är möjligt för både pojkar eller kvinnor.

Sekundärsexkarakteristiska vävnader

Medan sekundära manliga könskarakteristika, inklusive fördjupad röst, omfattande kroppshår och ökad svettning inte krävs för reproduktion eller sexuell funktion, tjänar de ändå som signaler till andra människor för att hjälpa till att identifiera män snabbt och enkelt. Vävnaderna som är associerade med dessa sekundära egenskaper, inklusive hudens stämband och talgkörtlar, är också mål för testosteron och svarar på dess inflytande.

Hjärna

Relationen mellan hjärnan och testosteron är komplex. En endokrin körtel i hjärnan, kallad den främre hypofysen, är ansvarig för att utsöndra ett hormon som ökar testosteronproduktionen. Dessutom påverkas hjärnan självt av testosteron, och bindningen av hormonet till receptorer i hjärnan leder till beteendemässiga förändringar, inklusive ökad sexdrift och ökad aggression.

Dr Thibodeau konstaterar att en av orsakerna till beteendets förändringar i samband med steroidanvändning är att hjärnan svarar mot steroider, i huvudsak syntetiska former av testosteron och mdash; precis som musklerna gör. Där musklerna förstoras i närvaro av anabola steroider tolkar hjärnan de extra hormonerna som en signal för att öka aggressivt beteende.