Testobooster och Testosteron booster!

Guide för Testosteron booster / Testobooster

(Ingrediensprofiler, doser och information mm)

träna testosteron

Expertguiden för testosteron booster, lär dig om tillgängliga produkter som kan bidra till att öka dina testosteronnivåer samt rekommenderad användning för optimala träningsresultat. Vi ger dig allt du behöver veta och delar med oss av våra egna erfarenheter från över 10 års tränings och användning av testosterontillskott.


T8 – mest för pengarna!

Kosttillskottet som tog Sverige med storm! Gör som andra svenska män och prova du med!

t8 kostillskott

Få första 2 månaderna och betala bara för hälften via testosterontillskott.se!

Endast 174 kr (ord. pris 348 kr)

Diskret förpackning. Gratis fraktt!

BESTÄLL NU - 50% rabatt!

Betyg: blå stjärnastjärna som är blåen blåstjärnablåa stjärnorstjärna som är halvblå

Läs vår recension om T8!

bra produkt

T8 ursprungsland är Norge. Vitamail är företaget bakom produkten, deras kundservice har vunnit ”bäst i test” fyra gånger. Att handla produkter av Vitamail är ett tryggt val för din hälsa, vilket vi på Testosterontillskott.se ser som väldigt viktigt och bra!

T8 hjälper kroppen!

 • Frigör bundet testosteron i kroppen. Frigöra bundet testosteron i
  kroppen
 • Förbereder utvecklingen av muskelmassan och upprätthåller
  förbränningen.
 • Innehåller 8 väldokumenterade ingredienser som hjälper kroppen
  att upprätthålla normala testosteronvärden samt normal
  muskelfunktion.
 • Reducerar trötthet och utmattning.
 • Ökar din sexuella prestation.
Bockhornsklöver
 • Hjälper att frigöra bundet testosteron
 • Hjälper muskelmassans utveckling
 • Upprätthåller glukosomsättning/förbränning
Zink
 • Hjälper kroppen behålla normala testosteronvärden
 • Hjälper även kroppen att behålla en normal fertilitet
Vitamin B6
 • Minskar din utmattning och trötthet
Magnesium
 • Upprätthåller en en normal muskelfunktion
 • Upprätthåller energiomsättningen

Ett mycket populärt tillskott av endast naturliga ingredienser, den unika formeln har gjort T8 till en oslagbar vinnare bland så väl styrketräningsutövare, hälsocoacher samt för den vardagliga mannens välmående. Köp tillskottet via oss och få 50% i rabatt!


Fungerar Testoboosters?

En av dom vanligaste frågorna vi fått genom åren. Svaret är enkel, JA. Av egna erfarenheter skulle vi vilja påstå att det faktiskt gör det. MEN du ska inte förväxla ett testosteron tillskott med exempelvis anabola steroider och tro att stora muskler kommer att komma av sig självt.

En testobooster hjälper dig att maximera alla de vitamin och mineralbehov din kropp behöver för att prestera på topp och som är livsviktiga när det kommer till att bygga muskler. En del kan du få i dig via den mat du äter, men med en testobooster kan du känna dig 100% säker på att du fått i dig allt du ska för dagen, och att din kropp har allt den behöver för att bygga mer muskler!

Tips!

Lägg inte pengarna på något av de billigare varianterna av en testobooster om du ska träna! De saknar ofta viktiga ingredienser och är sällan lika bra sammansatta som ett bättre premiumtillskott. Kvalitet är viktigt och det lönar sig i längden att skaffa ett bättre tillskott – även om de har lite högre pris!

 
 Vad du kommer lära dig av guiden: 
 • Vad en testobooster är, och hur de kan hjälpa till med muskelbyggnad, humör och libido.
 • Om huvudtypen av testoboosters, inklusive Tribulus och ZMA.
 • Hur du hittar rätt dosering för vanliga ingredienser för en testobooster.
 • Varför naturliga dessa tillskott är säkra och utan biverkningar.
 • Svaren på vanliga frågor angående testosterontillskott.

Inledning

Vi har alla sett dem. Du vet den där typen av människor som verkar kunna bygga muskler bara genom att titta på en vikt. När de börjar träna verkar de inte ha några problem alls att lägga på sig massa. De kan till och med se muskulösa ut innan de ens börjat träna.

Medan vi alla andra känner lite av en svartsjuka av att vi inte har sådana muskelbyggande färdigheter. Vi strävar också efter att få vad de har, förmågan att få större muskler i en nästan alarmerande takt. Så vad är det då som skiljer oss åt?

Det är vanligt att dessa lyckliga få ofta har högre än normala nivåer av testosteron!

Detta lilla hormon är det som skiljer elitutövare från medeltalet och orsakar muskulära skillnader mellan män och kvinnor. När det kommer till att bygga muskler, öka styrkan och förbättra uthålligheten är testosteron är ett måste.

Det finns många naturliga tillskott som har utformats för att stödja optimala testosteronnivåer och se till att du får ut det mesta av dina hormoner. Vissa produkter säljs som enskilda ingredienser där du får se till att få i dig allt du behöver själv, och andra säljs som en färdig blandning av flera potenta testförstärkare kombinerat till en produkt, för att göra det lite lättare.

För det är just det som är viktig, för att kunna bygga muskler måste du förutom träna rätt också äta rätt. Äta rätt betyder att du måste få i dig rätt mängd näringsämnen. Vi vet att vi behöver protein och kolhydrater, men glömmer ofta väldigt många andra viktiga mineraler och vitaminer som kan göra stor skillnad. Det är där ett testosterontillskott kommer in i bilden!

I den här guiden kommer vi att titta på några av de mest populära föreningarna som används för att förstärka testosteronet naturligt.

1,1. D-Apartinsyra och Dosering
1,2. Tribulus Terestris och Dosering
1,3. ZMA och dosering
1,4. Eurycoma longifolia och Dosering
1,5. Epimedium och Dosering
1,6. EFA (essentiella fettsyror) och dosering
1,7. DHEA (Dehydroepiandrosteron) och Dosering
1,8. Anti-Estrogener (Aromatasinhibitorer) och Dosering
1,9. DIM (Diindolymetan) och Dosering
1,10. Chrysin (5,7-dihydroxyflavon) och dosering
2. Fördelar med testosterontillskott
3. Vanliga frågor

 


D-Apartsyra

D-Apartic AcidDosering: studier har visat 3 gram per dag Första på morgonen är bäst.

D-asparaginsyra är en testosteronoptimerare som snabbt blivit en av de mest populära och en av de mest beprövade på marknaden.

D-asparaginsyra är en aminosyra närvarande i neuroendokrina vävnader hos människor, som spelar en roll vid syntesen av luteiniserande hormon (LH) och testosteron.

LH signalerar frisättningen av testosteron från testiklarna. D-asparaginsyra syntetiseras när aspartat omvandlar L-asparaginsyra till D-asparaginsyra. Denna omvandling förekommer i testiklarna liksom andra vävnader genom hela människokroppen.

D-asparaginsyra har också visat sig direkt öka testosteronproduktionen genom testiklarna. Så, inte bara d-asparaginsyra orsakar frisättning av mer testosteron utan även produktion av mer testosteron. Detta är ett dubbel angrepp på testosteronoptimering.

En studie doserade 3 gram natrium-d-aspartat till vuxna män 27-37 år gamla i 12 dagar, vilket resulterade i en 42% ökning av de genomsnittliga testosteronnivåerna.


Tribulus Terestris

Dosering: Typisk användning är 300-600 mg per dag

Tribulus Terestris har varit ett av de mest populära kosttillskotten på marknaden i flera år. Tribulus är egentligen extraktet av en växt som finns i Europa, Asien, Afrika och Australien. Tribulus innehåller föreningar som kallas steroidalaponiner som kan öka testnivåerna. Den mest anmärkningsvärda av dessa saponiner är protodioscin.

Protodioscin är en steroidalaponin som finns i en mängd olika växtarter. Protodioscin kan öka nivåerna av hormonerna testosteron, dihydrotestosteron och dehydroepiandrostand. Kroppsbyggare har använt tribulus i flera år i ett försök att öka testosteronnivåerna, förbättra muskelmassa, fettförlust, styrka och uthållighet.

Tribulus arbetar genom sin aktiva beståndsdel protodioscin för att öka testosteronnivåerna genom stimulering av hypofysen. Denna stimulering är tänkt att främja produktionen av luteiniserande hormon (LH), vilket kan öka de obundna fria testosteronnivåerna.

Även om det fortfarande är kategoriserat som ett testosteron booster medel, har protodioscin också visat ett löfte i sin förmåga att öka kväveoxidproduktionen. Ökad kväveoxid kan leda till ökat blodflöde och övergripande tillväxt. Eftersom effekten av tribulus verkar vara knuten till protodioscin är det bäst att leta efter en produkt som är standardiserad och innehåller en hög mängd aktiv ingrediens!


ZMA

Dosering: optimal användning är en servering 30 minuter före sömn.

ZMA är en testosteronförstärkningsprodukt som består av tre olika ingredienser. ZMA står för: Zink (som l-monmetionin och aspartat), Magnesium (som aspartat) och Vitamin B6 (som pyridoxin HCL). ZMA är användbart för alla idrottare eftersom det hjälper till att skydda mot utarmning av dessa tre viktiga mineraler och vitaminer, som ofta uppstår efter intensiv eller långvarig träning. En god egenskap som vi märkt av är en mycket bättre sömn vilket hjälper kroppen att återhämta sig och bygga muskler!

Zink är en mikromineral inblandad i åtgärden av flera hormoner inklusive insulin, tillväxthormon, testosteron och östrogen. Det är involverat i mer än 200 enzymatiska reaktioner. Forskning har visat att tränande individer har ett större behov av zink eftersom de är mer benägna att få zinkbrist. ZMA innehåller vanligtvis 30 mg zink.

En undersökning från 1996 med titeln ”Zinkstatus och serumtestosteronnivåer hos friska vuxna” visade att 30 mg extra zink dagligen av friska män som upplevde måttlig zinkbrist fördubblade testosteronnivåerna under en 6-månaders tidsram.

zma

Magnesium är en makromineral som är involverad i över 300 enzymatiska reaktioner i kroppen, inklusive glykolys, krebscykeln, kreatinfosfatbildningen, nukleinsyrasyntesen, aminosyraaktivering, sammandragning av hjärt- och glattmuskel, cyklisk AMP-bildning och viktigast för styrkautövare , proteinsyntes. Med magnesium som har en del i alla dessa funktioner kan en brist försämra testosteronnivåerna och muskeltillväxten på många olika nivåer. ZMA innehåller vanligtvis 450 mg magnesium.

Sist men inte minst i ZMA-formuläret, vitamin B-6 som också är känt som pyridoxin och har stora konsekvenser för proteinsyntesen. Coenzymformen av detta vitamin är associerat med ett stort antal enzymer, huvuddelen av dessa enzymer är en del av aminosyrametabolism. Det är nödvändigt i glykogenkatabolism att ”låsa upp” kolhydratenergi och har också visat sig minska verkningarna av vissa kataboliska steroider såsom glukokortikoidhormoner (kortisol). Detta kan öka testosteron till kortisolförhållandet vilket kan leda till positiva muskelbyggande effekter. ZMA innehåller vanligtvis 10,5 mg Vitamin B6.

Dessa tre ingredienser i ZMA har visats öka antalet testosteronnivåer med upp till 30%. Alla ingredienser finns nästan alltid med i ett testosteron tillskott


Eurycoma longifolia

Dosering: 200-600 mg per dag har visat sig vara effektiv.

Eurycoma longifolia är ännu ett testosteronoptimeringstillägg som kan vara till nytta för den naturliga tyngdlyftaren. Det är en ört som vanligtvis finns i Indonesien och har länge blivit omtalad för sina testosteronförstärkande fördelar.

En stor del av testosteron som cirkulerar i kroppen är bunden av ett protein som heter SHBG (könshormonbindande globulin). Testosteron som är bunden till SHBG anses vara ineffektivt och har ingen effekt på muskeltillväxt. Endast fritt testosteron utövar effekterna som tillskrivs hormonet. Dessa effekter är androgena (masculiniserande och sexualiserande, både fysiologiskt och mentalt, och därigenom förbättrar libido) och den andra är anabole (byggvävnad, huvudsakligen för muskler).

Man tror att den aktiva ingredienser registrerar och binder SHBG och hindrar därför SHBG från att fånga cirkulerande fritt testosteron. Denna ökning av fritt testosteron kommer att möjliggöra en ökning av alla fördelar med muskelbyggande som följer med högre testnivåer. Det har också visat sig öka återhämtningen från trötthet och öka styrkan. Detta är en stor fördel för alla som tränar hårt.


Epimedium

Dosering: Eftersom produktrenhet och styrka varierar mellan märken bör du följa etikettinstruktioner.

Epimedium är en lövväxt som är införd till Asien och Medelhavsområdet och har en lång historia för användning i traditionell kinesisk medicin.

Epimedium innehåller en aktiv ingrediens som heter icariin. Icariin menas vara den förening som är ansvarig testosteronförstärkande egenskaper. Studier har visat att när råttor fick doser av icariin visade de en 3-faldig ökning av testnivåer. Även om det fortfarande finns en mänsklig studie som har duplicerat detta, visar Epimedium att det kan vara ett effektivt testosteronförstärkningstillägg.

En annan extra fördel av Epimedium är att icariin också hämmar PDE-5-enzymet och innehåller liknande föreningar som många läkemedel med erektil dysfunktion. Detta leder till att blodflödet och libido ökar.

Försök hitta en produkt som innehåller minst 10% icariin om du vill prova!


EFA (essentiella fettsyror, Omega-3 mm)

Dosering: Typiskt intag är 2-3,5 gram per dag omega-3 och 7,5-14 gram per dag omega-6 från både tillägg och hela livsmedelskällor.

Medan EFA-preparat kanske inte verkar lika fina som några andra testosteronförstärkare, är essentiella fettsyror näringsämnen som din kropp verkligen behöver för att kunna fungera ordentligt. I styrkautövare och kroppsbyggare bidrar EFA: er till muskeltillväxt genom att öka testosteronnivåerna.

omega-3

Förutom att det är nödvändigt för muskelutveckling och energi i kroppsbyggare och strongmen finns det bevis som visar att EFA är nödvändiga för otaliga metaboliska processer i kroppen inklusive förbättrad fettmetabolism, hälsosam köregenskap och libido för människor i allmänhet och de flesta Viktigare produktion av testosteron.

Eftersom EFA är så starkt inblandade i syntesen av testosteron kan en brist i Omega-3 eller Omega-6-fettsyror leda till lägre testosteronnivåer, därför att Omega-3 än självklarhet om du tränar


DHEA (dehydroepiandrosteron)

Dosering: Typisk användning är 10-50 mg per dag.

DHEA är ett hormon som finns i kroppen och utsöndras av binjurarna. Det har blivit implicerat i ett brett spektrum av biologiska effekter hos människor.

Det verkar på androgenreceptorn både direkt och indirekt genom dess metaboliter, androstenediol och androstenedion. Båda dessa kan konvertera till att producera testosteron och östrogener. DHEA betraktas faktiskt som en neurosteroid.

Tanken bakom DHEA-tillskott är att den så småningom kommer att omvandlas till testosteron vilket leder till högre testnivåer. Nivån av DHEA toppar vanligtvis hos människor mellan åldrarna 25-30 och kommer att falla efter det. När en person är 80 år gammal kommer de sannolikt bara att ha 5-10% av DHEA kvar.

Det är därför DHEA rekommenderas ofta för personer i slutet av 30 år och äldre. Medan DHEA kan konvertera till testosteron i kroppen är juryn fortfarande ute om det kan öka testnivåerna när de tas som tillägg. Läs mer om ålder och testosteronbrist här.


Anti-Östrogener (Aromatasinhibitorer)

Många inser inte att män också har östrogen i sina kroppar. Det är bara närvarande i lägre mängder än kvinnor. När du försöker maximera muskelmassan är testosteron inte det enda som betyder något. Förhållandet mellan testosteron och östrogen är också mycket viktigt.

För optimal muskeltillväxt är målet att höja testnivåerna så höga som möjligt samtidigt som östrogen är så låg som möjligt. Problemet är att när testnivåerna är höga finns ett enzym som kallas aromatas som omvandlar testosteron till östrogen.

Detta är faktiskt det primära sättet att män producerar östrogen. Det här är precis vad du inte vill ha när du vidtar åtgärder för att öka testosteron. Lyckligtvis finns det tillägg som testosterontillskott som kan minimera denna omvandling och sänka närvaron av östrogen i kroppen och lägger testosterontnivåerna på topp!

testosteron booster kvinnor


DIM (diindolimetan)

Dosering: Typisk användning är 100-300 mg per dag.

DIM är ett phytonutrient som härrör från digereringen av indol-3-karbinol. Indol-3-karbinol återfinns i grönsaker och är delvis ansvarig för hälsofördelarna från dessa typer av livsmedel.

DIM har förmågan att påskynda metabolismen av oskadliga östrogener. Denna snabbare metaboliska process av östrogener kommer att minska tiden i kroppen och så småningom utsöndras genom urinen.


Chrysin (5,7-dihydroxyflavon)

Dosering: Typisk användning är 1-4 gram per dag.

Chrysin är en flavonoid som extraheras från en medlem av passionblommafamiljen. Det har rapporterats ha förmågan att hämma aromatasenzymet som är ansvarigt för omvandlingen av testosteron till östrogen.

Av denna anledning har Chrysin varit ett populärt anti-östrogen inom bodybuilding-samhället i flera år.


Slutsats

Så där har du det! Detta är din fulla arsenal i kriget mot lågt och otillräckligt testosteron. Oavsett om du bestämmer dig för att investera i ett färdigt sammansatt tillskott eller om du bestämmer dig för att köpa separata ingredienser, är detta de främsta ingredienserna att leta efter.

Testosteron är kanske inte den enda faktorn som bestämmer framgången för din träning men det är en stor och viktig del som helt enkelt inte kan ignoreras. Från bodybuilder, till powerlifters, till idrottare som ökar sitt testosteron med hjälp av en testosteron booster kommer det att ge förbättringar över framtiden.


Vanliga frågor om testosteron booster

Kan alla produkter på denna lista tas ihop?

Ja, produkterna i den här guiden kommer inte att interagera med varandra. Eftersom det inte finns några interaktioner mellan dessa produkter är det troligt att de kommer att fungera bra tillsammans. För att bäst kunna testa effektiviteten hos en produkt rekommenderas det att testa en i taget utan att ändra kost eller träning för att bäst kunna mäta resultaten. Vi rekommenderar ändå ett färdigt sammansatt testosteron booster så du slipper tänka på dosering mm.

Hur gammal måste jag vara innan jag börjar ta testoboosters produkter?

Det rekommenderas vanligtvis att du är minst 18 år innan du börjar ta en testosteron booster (”testobooster”) produkter. Naturliga testosteronnivåer är redan naturligt väldigt höga då. Ju äldre du är desto mer sannolikt att dessa produkter ska fungera bra för dig. Eftersom det handlar om tillskott med naturliga ingredienser behöver du inte oroa dig, ett testosterontillskott gör mer nytta hos män efter ca 20-25 år.

Är testboosters bara för tyngdlyftare eller kan idrottare dra nytta av dem också?

Testosteron booster kan vara till nytta för idrottare lika mycket som viktlifter. Du kan faktiskt ta en testosteron booster även om du inte tränar! Testosteron ökar styrka, hastighet och muskelmassa. Dessa fördelar är en tillgång i vilken sport som helst, men det bidrar även till en bättre vardag för alla män.

Kan testosterontillskott tas med andra kosttillskott som kreatin, BCAA eller beta-alanin?

Absolut! Det finns inga interaktioner mellan testosteronförstärkare och andra muskelbyggnadstillskott. Muskelbyggare som kreatin, BCAA och beta-alanin fungerar bra när de tas med naturliga testförstärkare och det finns ingen anledning att du behöver sluta ta dem.


Välja rätt testosteron booster / testobooster

Det finns gott om ineffektiva testförstärkare på marknaden som ger denna produkttyp ett dåligt namn. Att välja en testosteron booster som kommer att fungera för dig kan inte alltid kännas så lätt, därför har vi valt att endast lista din bästa testobooster/testosteron booster här på sidan.

Alla fungerar i stort sett på samma vis, men är oftast designade för olika ändamål. Vill du ha ett bra tillskott som vi rekommenderar ska du prova Maxulin.

maxulin

Få de första 2 månaderna med 50% rabatt via testosterontillskott.se!

Endast 199kr (ord. pris 398kr)

BESTÄLL NU - FÅ 50% I RABATT!

Betyg: blå stjärnastjärna som är blåen blåstjärnablåa stjärnorstjärna som är halvblå

Läs vår recension om Maxulin!

I grund och botten kommer allt ner till ingredienserna. Vi spenderade en lång tid på att gå genom vetenskapliga studier och undersöka ingredienserna samt söka upp andra människors recensioner och betyg.

I huvudsak vill du ha något som har vetenskapligt bevisade ingredienser + ingredienser som är helt naturliga så att du inte får några bieffekter. Därför har vi endast naturliga testosteron booster i listan!

Om du letar efter en rekommendation baserad på vår egen forskning, rekommenderar vi främst tillskott som det bästa av bara några testobooster på marknaden som faktiskt är effektiva.

Vi hoppas att du finner alla våra testobooster / testosteron booster recensioner oerhört användbara!