Peroxid och Vitamin C

Kanske har du läst min sida på bevis för att C-vitamin kan bota (helt eller delvis) Mest världens otäckaste Virus: jag anser vara en av de viktigaste sidorna på min webbplats. Eller kanske du har läst en av Dr Thomas Levy banbrytande böcker, såsom bota den obotliga: Vitamin C, infektionssjukdomar och toxiner, om dess superkrafter mot Dengue, Epstein Barr, akut hepatit, reumatisk feber, West Nile-virus och många fler. Om du har, då vet du förmodligen att en av de viktigaste mekanismer genom vilka C-vitamin dödar denna typ av dödliga virus är genom peroxid. Ta megadoses – och detta är via liposomala eller IV C-vitamin och inte standard kompletterar – släpper förhöjda peroxid nivåer som är förödande virus (och många cancertumörer och elaka bakterier samt). Betydelsen av detta kan inte överskattas som modern medicin och läkemedel har en svag – beklagliga är förmodligen ett bättre ord – track record mot praktiskt taget alla dessa virus. C-vitamin bör tydligt vara ett verktyg i varje läkares toolbelt, men det får inte täckning det förtjänar, eftersom det är en icke-läkemedel som inte kan patenteras. Om en patient är mycket sjuk och lider med en av dessa virus, jag tycker att det är oförlåtligt att C-vitamin terapier inte beaktas. I mina ögon är det en något enkelt, eftersom det är billigt, lätt att genomföra och har en stellar biverkningsprofil. Som sagt, jag har bara hade en gnagande fråga om megadosed vitamin C, och jag frågade detta av Dr Thomas Levy, den moderna apostel C-vitamin terapi som jag nämnde ovan. Sammanfattningen av min oro är att peroxid är en potent fri radikal och så, även om C-vitamin behandling orsakar nästan inga biverkningar, ville jag att dubbelkolla att det inte fanns några långsiktiga frågor. Dr. Levy svarade mig nådigt med informationen nedan:

 

F. Är hög dos IV eller liposomalt Vitamin C används endast säkert ett par gånger i ditt liv? Kan Liposomala eller IV Vitamin C användas regelbundet som en del av ett underhållsbehandlingsprotokoll för patienter med Epstein-Barr eller olika STD-relaterade virus, såsom herpes? Slutligen har vi anekdotiska eller fallstudie bevis för patienter som använder underhållsdoser av liposomalt eller IV C-vitamin under åren utan sjuka eller biverkningar? ” A. Hej Lee, Alla kroniska degenerativa sjukdomar kännetecknas, och underlättas av ökad oxidativ stress inuti de sjuka cellerna. Det är verkligen en slutlig gemensam nämnare. Vidare är det ökade intracellulära koncentrationer av järn, koppar, och / eller kalcium som alltid kommer att orsaka och fortplantar detta tillstånd i den sjuka cellen. En av de vanligaste förmedlarna av denna ökade oxidativ stress är via uppreglering av Fenton reaktion, bryta ned peroxid till den mest oxidativa friradikal känd, hydroxylradikalen. Katalas håller normalt peroxid nivåer inuti celler till försumbara nivåer. Men när det är i stort sett frånvarande, som i de flesta cancerceller och förmodligen många kroniskt sjuka celler, kan antioxidanter såsom vitamin C donera en elektron till Fe3 +, bildar Fe2 +, som sedan donerar elektronen till peroxid och bildar hydroxylradikalen. Detta är en primär sätt på vilket VC kan döda en cancercell, när acutely ges i mycket höga doser. Så, om följande citat, ”Förmågan för Abeta att generera H (2) O (2), och samspelet mellan H (2) O (2) med järn och koppar för att generera mycket giftig ROS, kan ge en mekanism för oxidativ stress i samband med Alzheimers sjukdom. rollen av tungmetaller i Alzheimers sjukdom patologi och toxiciteten av H (2) O (2) molekyl kan nära sammankopplade. ”

 

Peroxide certainly worsens any chronic degenerative disease when it is present in excess inside a cell. However, the chronic dosing of VC and other powerful antioxidants by multiple mechanisms works to decrease the already increased oxidative stress inside such cells, such as by helping to purge such cells of the accumulated toxins that promoted the increased oxidative stress in the first place. 

So, take as much vitamin C and antioxidants as possible. It’s only long-term side effect will be increased longevity and less symptomatic diseases. 

Best regards,

Dr. Levy, M.D. and Founder of Peak Energy