Låga östrogen symptom hos Män

Låt oss börja med en lista av låga östrogen symptom innan du flyttar in i diskussionen – detta bör hjälpa dig att avgöra om du är på rätt plats.

låga östrogen symptom

Låga östrogennivåer eller lågt testosteron

 1. Trötthet
 2. försov
 3. Sova för ofta
 4. erektil dysfunktion
 5. Sexuell dysfunktion
 6. vattenretention
 7. Benförlust
 8. ansamling av fett
 9. Ångest
 10. Depression
 11. Irritabilitet

Låter bekant? Det bör – det är nästan exakt samma symptom som lågt testosteron.

Låga östrogen Symtom eller låga testosteron symptom? Varför inte båda?

En vanlig missuppfattning vi kommer ofta över detta: din kropp har bara en stor hormon, beroende på kön.

Testosterone for men. Estrogen for women.

Verkligheten av våra kroppar är mycket mer komplex.

Vi har känt länge att män och kvinnor har en hel massa av hormoner aktiva i kroppen vid varje given tidpunkt. Män har små mängder av östrogen (och andra hormoner) aktiv i kroppen vid varje given tidpunkt, och det motsatta är sant för kvinnor (som har små mängder av testosteron i sina kroppar).

Som en man, du behöver östrogen (även om det är en liten mängd). Utan den, kan du börja att uppleva några av samma symptom som låg testosterone skulle orsaka i kroppen.

Så ja, du kan ha låg testosteron av sig själv, eller låg östrogen i sig, men ofta går de hand i hand.

Det finns en anledning till det:

Östrogen (Specifikt estradiol) härrör från testosteron

Detta är anledningen till att frågan har varit så dystra så länge – din kropp förvandlas testosteron till estradiol (en typ av östrogen) genom inverkan av ett enzym som kallas aromatas.

Vilket innebär att om din testosteron är låg, inte din kropp inte har råvaror som behövs skapa mer estradiol.

Så om du har lågt testosteron kan du behöva låg östrogen också. Det är därför låga testosteron symptom och låga östrogen symptom ofta ser så lika – de förekommer på samma gång, och det är svårt att skilja ut vad som orsakar vad.

Lyckligtvis beslutade några forskare att studera frågan.

För några år sedan genomförde de en undersökning för att se exakt hur lågt östrogen påverkar mäns kroppar. Vi granskade studien vid tidpunkten och förklarade vad det betydde i det här blogginlägget , men här är en snabb uppdelning – resultaten var intressant, minst sagt:

I grund och botten, fann studien att testosteron sannolikt reglerar muskelmassa, muskelmassa och styrka, medan östrogenbrist sannolikt resulterar i ansamling av fett.

Båda hormonerna verkar vara ansvarig för den sexuella funktionen.

Allt detta pekar tillbaka till något jag har sagt under lång tid – nämligen att få din kropp tillbaka till det normala handlar inte bara om fastställande ett hormon.

Det handlar om att utvärdera alla dina hormoner, hitta vad som är ur synk, och vidta åtgärder för att få dem alla tillbaka till normala nivåer. Du kanske har ganska svåra låg östrogen symptom som helt enkelt inte försvinner genom att ta itu endast dina östrogennivåer.

På samma sätt kan du ha några låga testosteron symptom som inte försvinner genom att endast reglera dina testosteronnivåer.

En övergripande strategi är påkallad.

Börja med en test

Det enda sättet att verkligen ta reda på vad som händer med din kropp är att få dina hormonnivåer testas. Om du upplever några av de låga östrogen symptomen jag har beskrivit, det är faktiskt mer troligt att du har låg testosteron.