Kvinnor & Män – Olika men lika?

Efter tusentals år av manlig dominans, nu står vi i början av den feminina eran, när kvinnor kommer att stiga till sin rätt framträdande, och hela världen kommer att känna igen harmonin mellan man och kvinna. – The Rebbe

feminina

Ett par som hade kommunikationsproblem kom för att se Rebbe. Kvinnan sade att hennes man konsumerades med sitt arbete, och att när han äntligen hittat tid att tala med henne, kritiserade han henne och beordrade henne runt. Mannen sade att hans fru hade ingen respekt för honom och inte lyssna på någon av sina förslag.

”Varför tror du att din fru ska lyssna på dig?” Frågade Rebbe. ”Eftersom en kvinna måste lyssna till sin man”, svarade han.
”Men varför skulle en kvinna lyssna på sin man?” Frågade Rebbe. ”Eftersom mannen är herre i huset.”

”Nej”, sade Rebbe. ”Det första som du som man måste följa är påbudet att ’man bör följa sin fru mer än han gör sig själv.’ Och sedan rättfärdig kvinna kommer att ha en man som hon kan respekt och kärlek. Om man inte uppfyller sin roll, då är det kvinnan som måste respektfullt föra den till hans uppmärksamhet.”

Dagens samhälle har just börjat att gräva i de verkliga skillnaderna mellan män och kvinnor. Förutom de uppenbara fysiologiska skillnader finns också skillnader i hur män och kvinnor tänker, talar och beter sig.

För att förstå det väsentliga natur man och kvinna, måste vi göra sig av med mänsklig subjektivitet och titta igenom G-d ögon. Varje människa, man och kvinna, har skapats för samma syfte – att säkrings kropp och själ för att göra sig själva och sin värld till en bättre och heligare plats. I sin tjänst Gd, det finns absolut ingen skillnad mellan en man och en kvinna; den enda skillnaden är på det sätt som tjänsten yttrar sig.

Vilka är skillnaderna mellan män och kvinnor som tar testeron?

Man och kvinna representerar två former av gudomlig energi, de är manliga och kvinnliga delar av en enda själ.

Gd är varken maskulina eller feminina, men har två former av emana: den maskulina form, vilket är mer aggressiv, och den feminina formen, som är mer subtila. För en människa att leva ett total liv, måste han eller hon ha båda energiformer: kraften i styrka och kraft subtilitet; kraften i att ge och kraften att ta emot. Helst är dessa energier slås samman testeron sömlöst.

Män är fysiskt starkare. Av naturen, de är oftast mer aggressiva och utåtriktad. I kontrast, en kvinna förkroppsligar vanligtvis ideal inre värdighet. Vissa människor förväxlar sådan finess med svaghet; i sanning, är den starkare än den mest aggressiva fysiskt våld tänkbara. Sann mänsklig värdighet inte skrika; Det är en testeron, stadig röst som talar inifrån. Den typ av en kvinna, medan subtil, är inte svag. Och arten av en man, medan aggressiv, inte brutala. För man och kvinna för att vara komplett, måste de var för sig båda energier.

Svaret är inte för män och kvinnor för att försöka vara likadana. Alla män och kvinnor måste vara själva , inser att Gd har gett var och en av oss unika förmågor som man kan fullfölja våra mål och att vårt primära ansvar är att dra full nytta av dessa förmågor.

Vad som är sant befrielse för båda könen?

Även feminism kräver rätta i slutet av manlig dominans och missbruk och för lika rättigheter för kvinnor, är det viktigt att komma till roten av distorsionen – att vårt fokus i livet, som man eller kvinna, får inte bara för att tillfredsställa vår egen ego eller behov, utan för att tjäna Gd. Sanna kvinnors frigörelse betyder inte bara söker jämlikhet inom en maskulin värld, men befriande de gudomliga feminina aspekterna av en kvinnas personlighet och använda dem till gagn för mänskligheten.

Efter så många år av manlig dominans, vi står på tröskeln till en verklig kvinnlig era. Det är dags nu för kvinnan att stiga till sin sanna betydelse, då den subtila kraften i den feminina energin verkligen får näring åt öppen kraften i maskulina energi. Vi har redan visat att vi kan använda vår styrka för att döda demonerna omkring oss; Låt oss nu lära sig att vårda G-dliness inom.

HANDLING

Män och kvinnor måste inse sina respektive lika roller och strävar efter att komplettera varandra i deras gemensamma kamp för att förbättra livet. För att korrigera missbruk av manlig dominans, måste män koncentrera sig på att använda sin dominerande egenskaper för det goda. De måste använda sin styrka för att skydda och bevara den kvinnliga karaktär, hjälpa kvinnor att inse sin sanna potential i att avslöja G-dliness som världen behöver så desperat idag.Lär dig mer om vad det innebär att vara en man eller en kvinna, om maskulina och feminina energi. Lär dig att leva upp till din potential, för att balansera dessa energier att leva ett produktivt och meningsfullt liv – en G-DLY liv. Och slutligen, lära sig att uppskatta och respektera din manliga eller kvinnliga motsvarighet.