Hur du tar C-vitamin

Det finns massor av män på skärmen Testosteron Forum som mega C-vitamin, och jag är en av de skäl jag fört fram här: Varför ta C-vitamin? Som sagt, jag kan inte nog understryka att det i allmänhet, mega på antioxidanter är mycket oklokt på grund av några ganska skrämmande frågor upptäckts i senare forskning: Farorna med Megadosed Antioxidanter. Men låt oss säga, som jag, har du druckit koolaid och tror att C-vitamin är en antioxidant som vi kan och bör mega, så här är 3 Kritiska sätt att ta C-vitamin för att förhoppningsvis Håll från att skada dig själv: 1. Buffrat på fastande mage. Jag tror inte att någon tar rakt askorbinsyra längre, men för säkerhets skull: de har nu stora buffrade former som denna: Ester-C C-vitamin som är skonsam mot magen och mycket absorberbara. Och om du vill att turboladdade versionen, anser liposomalt vitamin C.

 

Varför är det så viktigt att ta på fastande mage? Anledningen är att C-vitamin kan öka upptaget av järn. Detta är potentiellt farliga och kan öka ferritin och järndepåer, något som har kopplats (på den övre delen) till olika typer av kroniska sjukdomar. Om du frågar mig, det är bättre att spela säkert och ta med någon mat i magen – och Ester-C bör inte störa din mage. 2. 500 mg 2-3 gånger per dag. Enligt min mening Vitamin C är bäst tas flera gånger under dagen. Anledningen till detta är helt enkelt att se till att plasmanivåerna hålla hög eftersom detta kan förbättra kväveoxidnivåer i dina artärer och potentiellt kollagen bildning och artär skydd. NO Ökningen är inte stort med C-vitamin ensam men varje liten bit hjälper, va? Det bör också noteras att, om du kombinerar vitamin C och vitlök, kan du få en stor synergistisk effekt på kväveoxid, något som jag diskuterar i mitt sida på vitlök och erektil dysfunktion. I själva verket ökar denna strategi kväveoxid så mycket att jag tror att du måste vara försiktig med det. (Du vill inte att öka inducerbar kväveoxid i processen.) Förresten, kommer du fortfarande ofta läsa att om du tar mer än 200 mg / dag av C-vitamin, det inte avsevärt höja plasmanivåerna och det är ett slöseri med tid och pengar. Detta var helt disproven av forskning här: Liposomal Vitamin C, där författarna visade att Liposomal C-vitamin i hög grad kan öka plasmanivåer bortom 200 mg per dag ”mättnadspunkt” och vidare att lång tid megadosers har plasmanivåer som är betydligt högre på grund av vävnads reabsorption. I fallet med den senare, är C-vitamin lagras i vävnader och släpptes senare.

 

3. aldrig med fett i magen. Om du vill konsumera C-vitamin vid eller nära matdags, sedan inser att det är en studie där ute visar att om innehållet i magen innehåller över 10% fett, då C-vitamin kan öka nitrosaminbildning. Vad är nitrosaminer? I grund och botten, dessa är cancerframkallande kemikalier som finns, till exempel, i vissa typer av charkuteriprodukter.   Referenser :: 1) http://www.longecity.org/forum/topic/50037-vitamin-c-saturation/