Hur Clomid fungerar i Män

Med upphävandet av Cincinnati Reds pitcher Edinson Volquez för prestationshöjande droganvändning och en virvel av rykten om att agenten inblandade var klomifen (även känd som Clomid,) Jag tyckte det lämpligt att skriva om hur clomiphene fungerar och hur den används. Från vad jag läste på internets, det finns en enorm mängd desinformation flyter runt där ute.

men

För att förstå hur klomifen fungerar, måste du veta hur hypofysen styr tillverkningen av testosteron i testiklarna. Testosteron är gjord av Leydig celler i testiklarna, som jag förklarade i mitt förra inlägg . Hypofysen släpper ett hormon som kallas luteiniserande hormon ( ”LH”) som stimulerar Leydigcellerna att göra testosteron. Testosteron omvandlas till det kvinnliga könshormonet östrogen, (vilket jag förklarade också i mitt förra inlägg ,) och östrogen berättar hypofysen att sluta göra mer LH. Denna typ av negativa återkopplingssystem är vanligt när det gäller hur hormoner fungerar. Det är precis som en termostat och värmare. Eftersom rummet blir varmare sänder termostaten mindre el till värmaren. När rummet blir kallare sänder termostaten mer el till värmaren.

KLOMIF

Klomifen verkar genom att blockera östrogen vid hypofysen. Hypofysen ser mindre östrogen och gör mer LH. Mer LH innebär att Leydig celler i testiklarna göra mer testosteron.

Som jag förklarade i mitt förra inlägg , vilket ger testosteron till en man gör precis tvärtom. Hypofysen tror att testiklarna gör massor av testosteron och LH faller. Som ett resultat av detta slutar testiklarna gör testosteron och vanligtvis höga nivåer av testosteron i testiklarna faller till den lägre nivån i blodet.

Så klomifen är ett sätt att öka testosteron i blodet och testiklarna samtidigt. Den bevarar testikel storlek och funktion samtidigt öka blod testosteron.

Tyvärr klomifen inte FDA godkänt för användning i den manliga. Liksom de flesta av de mediciner som vi använder för att behandla manlig fertilitet, läkemedelsföretag som ursprungligen sökt godkännande av FDA gjorde det för kvinnor. Clomiphene är nu allmänt, och det är osannolikt att någon kommer att ponny upp hundratals miljoner dollar som krävs för att få den godkänd för den manliga. Det är dåliga nyheter. Den goda nyheten är att det innebär att denna medicinering är ganska billigt, billigare än de flesta former av recept testosteron. Kan en läkare ordinera clomiphene för en man? Ja. Det är ”off label”, vilket betyder att det inte är godkända av FDA för behandling av män.

Testeron och dess verkan

Som en medicin, är klomifen tolereras oftast väl av män. Enligt min erfarenhet, de flesta patienter inte känner något som deras testosteron stiger. De som känner mig en ökning av energi, sexlust, och muskelmassa, särskilt om de fungerar. Mycket sällan jag har haft patienter uppger att de känner sig alltför aggressivt, eller för arg. Mycket mycket sällan (två gånger under de senaste 20 åren) Jag har haft patienter rapporterar testeron. Det är oroande, eftersom hypofysen är nära synnerven i hjärnan, och synförändringar tyder på att hypofysen kan förändras i storlek. Eftersom skallen är ett slutet utrymme, är det alarmerande om något i hjärnan förändras i storlek. Under de senaste tjugo åren har jag testeronet också haft två patienter som hade bröstförstoring (kallad ”gynekomasti”) när du använder klomifen. Naturligtvis, för någon av dessa problematiska biverkningar är klomifen avbryts.

Så det är historien med klomifen. Den kan användas i den manliga, antingen för fertilitet eller låga testosteronnivåer. Det är en off label receptbelagda läkemedel. Det fungerar, och tolereras oftast väl av män som tar det.