Hjärta Scan Versus IMT

En sak som jag ofta ta upp på Peak Testosteron Forum är att de flesta erektil dysfunktion är ett resultat av hjärtsjukdom och mest hjärtsjukdomar är ett resultat av arteriell plack (åderförkalkning). Jag kommer inte att gå in på alla de vetenskapliga bevisen för det, men du kan läsa lite om det här om du är intresserad: Scary hjärtattack risk om du har erektil dysfunktion och erektil dysfunktion och arteriell plack. Under tiden, måste du lita på mig att det är avgörande för ditt sexliv som du mäta och övervaka dina arteriell plack nivåer. (Och det kommer förmodligen att hjälpa dig att undvika en hjärtattack!) Det finns två grundläggande sätt att läkare mäter vanligtvis arteriell placknivåer – åtminstone bland de läkare som bryr sig om det: a) IMT (CIMT). Detta är en ultraljudsundersökning av halspulsådern (nacken) artär och åtgärder intima media tjocklek, som är den ”donut” en del av din artär som innehåller plack och är korrelerad till åderförkalkning. b) Heart Scan (Calcium Score). Detta är en sofistikerad 64-slice (oftast) räkna datortomografi av hjärtartären och mäta kalcium i artär, dvs förkalkad del av plack. Det finns andra tekniker – mer om det nedan – men återigen, det är de som är åtkomliga under normala förhållanden. Var och en av dessa metoder (IMT och hjärta Scan) har sina för- och nackdelar och nedan är en kort sammanfattning. Tänk på att det är mycket bättre om du arbetar med en kunnig läkare när det gäller plack naturligtvis. Mitt syfte är att ge dig lite information marknivå så att du snabbt kan få upp farten och ”prata shop” med honom eller henne.

 

Vad sägs om att arbeta med en hjärtspecialist? Jag hatar att säga det men de flesta kardiologer inte vill tillbringa tid att hjälpa dig att regrediera din platta: det är mycket mer lukrativt att säga att du behöver en snålhet eller en bypass eller angioplastik i några år, eller hur? Det finns dock några utmärkta kardiologer som älskar det här ute, så du måste verkligen fråga runt. FÖRDELAR MED EN HJÄRTA SCAN: I sin bästsäljande bok Spåra din Plack hävdar Dr. William Davis forecfully att en hjärta Scan är den bästa metoden för att mäta plack i de med hjärtsjukdomar, eftersom det är plack i hjärtartär som oftast dödar oss män. Det ger också en exakt siffra som kan spåras enkelt löpande, och det finns omfattande forskning som handlar med risknivåer av åldersgrupp och så vidare. NACKDELAR MED ETT HJÄRTA SCAN: Ett Hjärta Scan innebär någon strålning tyvärr. Enheten är mycket sofistikerade och tider skanningen av en ”slice” av ditt hjärta artär med misshandeln av ditt hjärta för att minimera exponeringstiden. På grund av detta har jag hört att strålningen är bara lika med ungefär en bröst xray. (Naturligtvis, bekräfta med din leverantör!) Eftersom strålningsnivån är ganska låg, kommer de flesta stater tillåter dig att få en hjärtat Scan utan läkares ordination och kostnaden är vanligtvis rätt runt $ 100.

 

En betydande nackdel med en hjärta Scan i medvetandet hos många är det faktum att det inte mäter mjuk plack. Det visar sig att plack i dina artärer går igenom en faktisk härdningsprocess. Det börjar som mjuka fettstrimmor, som sedan bygger upp och kan så småningom hårdnar i förkalkade avlagringar. De flesta människor har betydande mjuk plack, även om de inte har någon hård plack ännu. Mjuk plack kan öka risken för stroke och hjärtinfarkt, så det är möjligt att ha en perfekt hjärta Scan och få en hjärtattack. Men studier visar att detta är osannolikt, och en hjärta skannar av 0 är mycket goda nyheter. OBS: Jag hade turen att ha en noll calciumtjog ett par år sedan, något jag pratar om här: Heart Scan Resultat. Jag tillskriva det en låg fetthalt och till stor del växtbaserad kost. Jag kan aldrig ”vila på mina lagrar” om och ständigt arbeta på livsstil och mäta min lipider, glukos / insulin och andra parametrar. Fördelar med ett IMT: En IMT innebär ingen strålning och är bara ultraljud. En IMT övervakar också både hård och mjuk plack. Det är ett företag som jag har hört och har ingen anknytning till (Lifeline) som erbjuder IMT: s utan direkt läkares order för $ 70 sista gången jag kollade. NACKDELAR MED ETT IMT: Jag har läst att IMT: s inte har den typ av noggrannhet för att låta dig att övervaka förändringar inom ett år mycket väl. Det är bäst något gjort kanske en gång om året och trenden övervakas i enlighet med den tankeskola. Andra läkare anser att en IMT är tillräckligt noggrann. OBS 2: Den ultimata tekniken är förmodligen PET-CT, som kombinerar CT av ett hjärta Scan med PET (Positron Emission Tomography) som visar funktionen av artärerna också. Dr. K. Lance Gould, som är en av de två huvud Läkare Back arteriell plack i min mening, använder denna teknik. Se denna sida för mer information: Heal Your Heart av K. Lance Gould, en bok om hur man regrediera din arteriell plack.