Hibiscus te och erektil dysfunktion

Hibiscus te och erektil dysfunktion

När jag skriver detta, jag faktiskt dricker hibiskus te. Det råder ingen tvekan om att det är naturens gåva till varje människa på jorden (speciellt om du är över cirka 40). Det är ganska bitter, men sedan så är öl, va? Min erfarenhet är att man vänjer sig bitterhet och faktiskt njuta av smaken efter några dagar. Så vad handlar hibiskus hype? Tja, det är inte hype och låt mig bevisa det för dig med ett antal studier från den forskning som ska få din uppmärksamhet. Kom ihåg att erektioner handlar om dina artärer – kväveoxid i dina artärer och fina lågt blodtryck (vilket indikerar högre blodflöde): 1. Ökad eNOS aktivitet och kväveoxid. Vi får de flesta av våra arteriell kväveoxid från endotelet och detta styrs av eNOS enzymet. Det visar sig att polyfenoler i hibiscuste aktivera detta enzym och orsaka endotel att producera mer kväveoxid. [6] Nu kan du protestera och säga: ”Ja, det var i labbet och inte verkliga människor.” Det är sant. Men en av de stora tester för eventuella NO höjande föreningar om det kan producera stora droppar i blodtryck. Som du ser nedan, har detta visats i minst fem studier, varav tre har jag dokumenterat nedan. Dessutom behöver jag inte påpeka att öka arteriell kväveoxid, vilket är vad vi talar om här, i allmänhet kommer att bidra avsevärt med mild till måttlig erektil dysfunktion. Ingen kan lova dig att det kommer att lösa det, men du har lite att förlora, va?

 

2. endotelfunktion. Kom ihåg denna formel: Erektil funktion = Endotelfunktion Endotelet är det tunna skiktet av celler på insidan av dina artärer som är ansvariga för att kontrollera deras expansion och kontraktion och den kväveoxid som styr processen. Forskare hänvisar till denna förmåga att slappna av artärer som ”endotelfunktion” och, generellt sett, styr endotelfunktion hur bra och hur snabbt erektioner är. (Det finns undantag, naturligtvis, som låg dopamin, venös läckage och andra system kan negativt påverka erektioner också.) Hur som helst, kan du nog gissa där jag rubriken: hibiskus te har visat sig väsentligt bidra med endotelfunktion: ”Diures och hämning av angiotensin I-omvandlande enzym befanns vara mindre viktiga mekanismer än de som rör antioxidant, antiinflammatoriska och endotelberoende effekter för att förklara de positiva åtgärder. Noterbart är polyfenoler inducerade en gynnsam endotel svar som bör vägas i hanteringen av metabola kardiovaskulära risker. ” [7] Lägg märke till att dessa forskare berättade djärvt läkare att överväga att använda hibiskus i sina metoder. amen! Åh naturligtvis hur många läkare faktiskt överväga naturliga lösningar på kronisk sjukdom, trots att 99% av tiden, kronisk sjukdom resultat från onaturliga livsstil? Återigen kommer en förbättring av endotelfunktion hjälpa den fasta delen av män med mild till måttlig erektil dysfunktion. Detta gäller särskilt om de kopplas till en hög kväveoxid-baserade livsstil, något som jag förklara i detalj min min bok: The Peak erektil Strength Diet. 3. högt blodtryck och typ II (Adult Onset) diabetiker. Denna studie gjorde en svart te kontra hibiscuste studie. (Svart te är känd för också förbättra endotelfunktion, även om denna studie fann motsatsen.) Resultaten var mycket imponerande för hibiskus te:

 

”Medelvärdet av systoliskt blodtryck (SBP) i ST [hibiscuste] grupp minskade från 134,4 ± 11,8 mm Hg vid början av studien till 112,7 ± 5,7 mm Hg efter en månad, medan denna åtgärd ändras från 118,6 ± 14,9 till 127,3 ± 8,7 mm Hg i BT Group under samma period. ” [1] En 20+ punkt droppe i det systoliska blodtrycket bör få allas uppmärksamhet. Naturligtvis innebär detta att deltagarnas artärer avslappnad eller utvidgad och blodflödet ökar. Visserligen antalet patienter var liten (60) och en annan studie fann att svart te minskat blodflöde i ett dosberoende sätt [2] istället för att begränsa den. 4. måttlig essentiell hypertoni. Patienter med essentiell är ofta den tuffaste att behandla, eftersom de inte har någon känd orsak. I en liten studie, hibiskus förutsatt goda resultat i just den här situationen: ”Statistiska Resultaten visade en 11,2% sänkning av det systoliska blodtrycket och en 10,7% minskning av diastoliskt tryck i försöksgruppen 12 dagar efter att ha påbörjat behandlingen, jämfört med den första dagen. Skillnaden mellan de systoliska blodtrycken i de två grupperna var betydande, liksom skillnaden mellan de diastoliska tryck av de två grupperna. Tre dagar efter att behandlingen var systoliskt blodtryck förhöjd med 7,9%, och diastoliskt tryck höjdes med 5,6% i de experimentella och kontrollgrupper. ” [3] 5. Prehypertion och mild hypertoni. Återigen var detta en ganska liten studie (65 deltagare) men som goda resultat: ”En standardiserad metod användes för att mäta BP vid baslinjen och med en veckas mellanrum. Vid 6 veckor, sänkte hibiscuste systoliskt blodtryck (SBP) jämfört med placebo (-7,2 ± 11,4 vs -1,3 ± 10,0 mm Hg). Diastoliskt blodtryck var också lägre , även om denna förändring inte skiljer sig från placebo (-3,1 ± 7,0 vs. -0,5 ± 7,5 mm Hg). ” [4] Denna grupp är särskilt relevant i min mening, eftersom vi har helt klart en hel del prediabetiska män på Peak Testosteron Forum.

 

VARNING: Inte dricker för mycket hibiskus te. En av de män på forumet sade att Dr. Greger råder mindre än en liter så att du inte får för mycket mangan. Summan av kardemumman är att mer är inte alltid bättre. Dessutom, om du har lågt blodtryck eller på mediciner blodtryck, tala med din läkare först. 6. Skydd mot arteriell plack. En sak som kan sänka din kväveoxid och endotelfunktion över tiden är en uppbyggd i plack i dina artärer. Varför? Eftersom plack representerar en verklig skada och ”ärrbildning” av slemhinnan i dina artärer. Tänk på att blod levereras till din penis sker det via köns artären och du har faktiska penis artärer också. Saker helt enkelt inte kommer att fungera rätt i sovrummet om du har betydande ateroskleros. Jag har en sida som täcker sambandet mellan uppbyggnad av plack och förlusten av erektil styrka: Bevis att en förlust i morgon erektioner beror på en uppbyggnad av arteriell plack. SURA DRUVOR: Meta-Analysis. Oy Vay är allt jag kan säga vad dessa forskare slutsatsen: ”Resultat Fyra studier med totalt 390 patienter uppfyllde våra inklusionskriterier Två studierna jämfördes Hibiscus sabdariffa till svart te,.. En studie jämförde den med captopril och en till lisinopril Studierna visade att Hibiscus hade större blodtryckssänkning än te men mindre än ACE-hämmare. Men alla studier, utom en, var kort sikt och av dålig kvalitet med en Jadad poäng av <3 och inte uppfyller internationella normer. Slutsats de fyra randomiserade kontrollerade studier som anges i denna granskning gör det inte tillförlitligt bevis till stöd för att rekommendera Hibiscus sabdariffa för behandling av primär hypertoni hos vuxna. ” [5] Författarna ovan vet att ingen utom stora läkemedelsföretag har råd med massiva, storskaliga försök. Så, visst, är det uppenbart att hibiskus te inte har hållits upp till FDA-stil granskning, och det aldrig kommer. Men det har varit en solid aktör i flera studier på flera subpopulationer, så varför inte bara prova det? Det är en vanlig dryck i många länder, och det är säkerhetsprofilen bör övervägas stellar jämfört med i stort sett alla phamraceutical. SLUTSATS: Hibiscus te ger solida resultat för att öka blodflödet och sänker blodtryck och bör övervägas av män med erektil dysfunktion som en potentiell betydande hjälp. Det bör också konsumeras i min mening regelbundet för att hjälpa till att förhindra ateroskleros.

 

Referenser :: 1) Journal of Human Hypertension, 2009, 23, 48-54, ”Effekterna av sura te (Hibiscus sabdariffa) på högt blodtryck hos patienter med typ II-diabetes” 2) Journal of Hypertension, apr 2009, 27 (4): 774-781, ”Svart te konsumtion dosberoende förbättrar flödesmedierad utvidgning hos friska män” 3) J Ethnopharmacol 1999 Jun, 65 (3): 231-6, ”Effekten av sura te (Hibiscus sabdariffa) på essentiell hypertoni” 4) J. Nutr, feb 2010, 140 (2): 298-303, ”Hibiscus Sabdariffa L. Tea (Tisane) sänker blodtrycket i Prehypertensive och Milt Hypertensiva vuxna” 5) Phytomedicine, feb 2010, 17 (2): 83-86, ”Effektiviteten av Hibiscus sabdariffa vid behandling av hypertoni: En systematisk genomgång” 6) https://ddd.uab.cat/pub/tfg/2015/143857/TFG_victorfarrealins.pdf 7) Mol. Nutr. Mat Res 2014, 58: 1374-1378, ”Hibiscus sabdariffa extrakt sänker blodtrycket och förbättrar endotelfunktion”, http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/mnfr.201300774/pdf