Manligt håravfall är vanligt, vissa medel och schampo för män kan hjälpa!

Tanken på hårförlust kan vara en mardröm, och många män tycker att det är svårt att veta vad de kan göra åt det. Hur vet du vilken behandling som exempelvis av medel och schampo mot manligt håravfall som är rätt för just dig som man? Om du någonsin varit orolig eller undrade om det finns en naturlig lösning innan du bestämmer dig för hårtransplantation, läsa detta. Nedan hittar du de tillskott och medel som vi rekommenderar, du får dessutom hela 50% i rabatt via oss när du beställer!

 

provexin

 

 

Få de första 2 månaderna med 50% rabatt via testosterontillskott.se!

Känd från TV! Gör som många andra män och prova Sveriges mest populära medel mot hårförlust.

Endast 218kr (ord. pris 436kr)

BESTÄLL NU - FÅ 50% I RABATT!

Betyg: blå stjärnastjärna som är blåen blåstjärnablåa stjärnorstjärna som är halvblå

Läs mer om Provexin.

 

bra produkt

Norska Norvital är företaget bakom produkten, de är godkända och medlemmar av ”Svensk Egenvård – Trygga val för din hälsa”. Att handla produkter av Svensk Egenvårds medlemmar är ett tryggt val för din hälsa, vilket vi på Testosterontillskott.se ser som väldigt viktigt och bra!

 • Klinisk studie – bevisad effekt
 • Självbehandling av ärftlig hårförlust
 • Lätt att applicera, drar väl in i hårbotten

Om produkten

Dessa tillskott är receptfria och innehåller ämnen som skapar gynnsamma tillväxtbetingelser vid hårförlust som beror på androgen alopeci. Provexin innehåller 1,5-pentanediol som genom att öka vattenhalten i det yttersta hudlagret fungerar som ett lösningsmedel för ämnen som kan blockera hårsäcken, bland annat döda hudceller och talg som utsöndras från körtlar i hårsäcken. Produkten innehåller också näringsämnen som bidrar till förbättra förutsättningarna för hårtillväxt.

Dihydrotestosteron (DHT), en testosteron biprodukt tros vara kopplad till manlig hårförlust. Vi uppmuntrar män att både ta kosttillskott/testosterontillskott (vitaminer och mineraler) med hårmedel så som exempelvis Provexin. Att ta reda på om något av detta fungerar för dig kan ta tid, se till så att ditt hårmedel är i EU-registrerad medicinteknisk produkt klass 1!

vitaminer

 

Manligt håravfall och vitaminbrist

Manligt håravfall är pinsamt, och inte alltid något som är lätt att behandla. Men sanningen är att hårförlust är något som miljontals människor över hela världen erfarenhet. Både män och kvinnor!

Det finns många anledningar till varför människor kan börja tappa hår, och en av dessa skäl är att de har vitaminbrist – de får inte den näring de behöver för en frisk hårväxt, så de tappar hår.

Hårsäckarna behöver vissa vitaminer för att vara frisk och låta håret växa.

 

Vad är orsaken till att du tappar hår?

Hårförlust kan påverka just hårbotten eller hela kroppen. Det kan bero på ärftlighet, hormonella förändringar, medicinska tillstånd eller mediciner. Både män, kvinnor och barn kan uppleva hårförlust av olika anledningar.

Skallighet hänvisar ofta till överdriven hårförlust från hårbotten. Ärftlig hårförlust med åldern är den vanligaste orsaken till skallighet. En del människor föredrar att låta sin skallighet ha sin gång. Andra kan täcka upp det med frisyrer, smink, hattar eller halsdukar. Andra väljer en av de behandlingar som är tillgängliga för att förhindra ytterligare hårförlust och för att återställa tillväxten.

Orsaker till hårförlust:

 • Familjehistoria (ärftlighet)
 • Hormonella förändringar
 • Medicinska tillstånd
 • Mediciner

Innan du börjar påbörja en behandling, prata med din läkare om orsaken till ditt hårförlust och de bästa behandlingsalternativen eller börja med att prova ett tillskott/medel.

 

Få tillbaka håret

Du kan prova ett medel, schampo eller tillskott som kan hjälpa dig få tillbaka håret, annars finns hårtransplantation som ett sista alternativ.

Dessa tips kan hjälpa dig:

 • Ät en näringsriktig kost.
 • Undvik snäva frisyrer, såsom flätor, bullar eller hästsvansar.
 • Undvik att vrida, gnugga eller dra i ditt hår.
 • Behandla håret försiktigt vid tvätt och borstning.
 • Undvika hårda behandlingar såsom locktänger, varma oljebehandlingar och permanenter.
 • Ta ett tillskott med extra vitaminer, läs mer om testosterontillskott.
 • Prova ett medel eller schampo mot hårförlust och för att få tillbaka håret.

 

Tappar håret som man

Manlig hårförlust, även kallad androgen alopeci, är den vanligaste typen av hårförlust hos män. Enligt US National Library of Medicine (NLM) , kommer mer än 50 procent av alla män över 50 år drabbas av manlig hårförlust i viss utsträckning.

En orsak till manligt hårförlust är genetik, eller har en familjehistoria av skallighet. Forskning har visat att manlig hårförlust förknippas med manligt könshormon kallas androgener. De androgener har många funktioner, bland annat reglerar hårväxt.

 

manligt håravfall

 

Vilka medel och schampo finns mot håravfall för män?

Ett av de mest populära medel idag är Provexin. Via testosterontillskott.se får du 50% i rabatt!

 

”Många tappar hår – men kan få det tillbaka med den här produkten. Hälften av de som tappat hår får tillbaka mer än 30 procent om de använder produkten, visar en studie på 20 patienter, som gjordes på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg.”

 

Provexin medel innehåller ämnen som skapar gynnsamma tillväxtbetingelser vid hårförlust som beror på androgen alopeci. Produkten innehåller 1,5-pentanediol som genom att öka vattenhalten i det yttersta hudlagret fungerar som ett lösnings medel för ämnen som kan blockera hårsäcken, bland annat döda hudceller och talg som utsöndras från körtlar i hårsäcken. Produkten innehåller också näringsämnen som bidrar till förbättra förutsättningarna för hårtillväxt.

 

Hårtransplantation

Slutligen finns det kirurgi. Vad vi brukade kalla ”hår pluggar” beskrivs nu som ”hårtransplantation.” Borta är de dagar då operationen resulterade i klumpar av vad som såg ut som docka hår som sticker ut på framsidan av huvudet. Hår flyttas individuellt från baksidan av huvudet till de områden som behöver dem.