Funktioner, brister och tabletter

Testosteron terapi tabletter

Testosteronbehandling hjälper lindra hypogonadism eller låga testosteronnivåer. Minskad sexuell lust, sömnlöshet, ökad kroppsfett och minskad bentäthet är möjliga tecken på låg testosterone, förklarar MayoClinic.com. Men andra tillstånd som sköldkörtelproblem och alkoholmissbruk orsakar också liknande symptom. Ett blodprov är nödvändigt att bestämma testosteronnivåer slutgiltigt. Att köpa testosteron tabletter har påstådda förmåga att tillgodogöra övrigt friska men äldre män är fortfarande obekräftade. Även testosteronnivåerna minskar naturligt med en hastighet av cirka 1 procent per år efter män vänder 30, komplettera förlusten lindrar fysiska effekterna av åldrandet. Det finns ett samband mellan testosteron användning och håravfall.

Testosteron och skallighet

Testosteron omvandlas till dihydrotestosteron eller DHT, via ett enzym som kallas typ II 5-alfa-reduktas, förklarar den amerikanska Håravfall Association. Detta enzym finns i olja körtlar dina hårsäckar. DHT binder till receptorer i hårbotten folliklar och krymper hårsäckar. Om du gör det gör det svårt för friska hårsäckar att överleva. Så det är inte din testosteron ensam nivåer som bidrar till håravfall. I stället är det hur mycket av testosteron har omvandlats till DHT som bidrar till håravfall. Denna hormonella process sker i både män och kvinnor.

Behandla Testosteron-Related Håravfall

Mediciner som minoxidil och kortisoninjektion är avsedda att hejda förlusten av håret, säger MayoClinic.com. Finasterid är en receptbelagd medicin för att lindra manligt håravfall genom att specifikt inhibera omvandlingen av testosteron till DHT. Denna form av håravfall medicinering orsakar sällan biverkningar men finasterid minskar ibland sexlust och försämrar den sexuella funktionen. Trots dess fördelar för män, har finasterid inte godkänts för användning av kvinnor. Om du är gravid, undvika kontakt med finasterid, som exponering för detta läkemedel ökar risken för missbildningar hos manliga foster, Bernstein Medical Center för Hair Restoration varnar.

håravfall

Andra biverkningar av testosteron

Bortsett från håravfall, testosteron tillskott orsaka biverkningar som huvudvärk, förändringar i sexlust och allvarlig allergisk reaktion. Testosteron tillskott orsakar ibland bröst tillväxt samt förändringar i storleken och formen på testiklarna. Viktökning, urinering problem och gulsot är också möjliga biverkningar testosteron användning.