Ett naturlig botemedel mot Grått hår

Okej, är det dags att erkänna något: Jag hatade ha helt vitt hår. Jag kände att det fick mig att titta på minst fem år äldre än jag var verkligen (vid en ålder av 56), och så var det dags att slå tillbaka med näbbar och klor mot naturen. Så, från privatlivet i mitt eget hem, jag försökte en naturlig botemedel mot vitt hår. Jag valde ett botemedel som var låg risk – i huvudsak det var som att sätta salladsdressing i håret en gång om dagen eller så – och låg kostnad. Vad hade jag att förlora, va? Tja, till min fullkomlig förvåning, det fungerade! Min fru blev chockad också och har sagt till sina vänner och kvinnor där hon får sitt hår gjort om den. Och den bästa nyheten av allt: det tog en bra fem år bort av mitt utseende. Mitt hår är nu 2/3: e mörkt – inte svart men mycket mörkare – och ungefär 1/3 vit. Återigen, innan jag var helt vit. Min fru sade färgen såg väldigt naturligt, dvs inga konstiga färger. Vi har alla sett män i deras ledande år färg håret i desperation, och oftast ser läskigt och onaturligt. (Gud välsigne dem för att försöka förstås.) Detta botemedel, men i grund och botten regredierade mig tillbaka till när jag först började få lite grått hår. En del av mig önskar detta skulle ge mig mitt blonda hår tillbaka från college, men låt oss inse det: det skulle vara rent skrämmande ändå! Enligt min mening ger detta förmodligen mig om bästa möjliga utseende som jag kan uppnå i min ålder. Hur som helst, det är inte min uppfinning – Jag skulle aldrig ha gissat att det skulle fungera i tusen år faktiskt – men kom utanför webben och om du rota runt, du ser det är ganska populär på nätet bokstavligen dussintals platser täcker det, men det har inte (som man kan förvänta sig) gjorde över till män World ännu. Så, för de av er villig att göra lite arbete för att slå ut en del av det gråa hår, här är den naturliga recept till (förhoppningsvis) Eliminera din Grått hår: 1. Köp några salvia (torkade blad) och äppelcidervinäger. (Jag hittade de torkade bladen i en spansk stormarknad. De har en krydda eller ört avsnitt med små påsar.) 2. Hetta upp en eller två koppar vatten till kokning. 3. Sätt en smal handfull salviablad i det varma vattnet och rör gör en ”sage te”. Låt bladen sitta där under 5-10 minuter. 4. Sila bladen från te. 5. Tillsätt äppelcidervinäger i en 1: 8 förhållande (ungefär) till ”vise vatten.” Med andra ord, om du använde en kopp vatten, tillsätt i ungefär en åttondel av en kopp äppelcidervinäger. 6. Applicera på håret och hårbotten varje kväll – det är åtminstone vad jag gjorde – och du bör nästan omedelbart märka resultat. Det tar dock (i min erfarenhet) 2-3 veckor att bli av med de flesta av dina grå. OBS: Du luktar som salladsdressing för ett par timmar.

 

Grått hår Formula Uppdateringar Efter att skriva den här artikeln experimenterade jag lite att se hur jag kan öka effektiviteten av ovanstående formel och här är några av mina intryck. Nej, det är inte vetenskapligt – bara eyeballing det tillsammans med yttrandet av min fru: a) Koka inte Sage. En dag gjorde jag ett parti där jag kokade sage under ca 30 minuter och låt det sitta i ca 12 timmar. Detta verkade faktiskt att göra mycket lite färg ändra på mitt hår. Jag har inte haft någon äppelcidervinäger i partiet, men jag tvivlar på att var orsaken.

 

b) Lägg till några Rosemary. Den mest effektiva parti som jag var en där jag lagt romemary använda min ursprungliga förfarandet ovan. Detta var inte min idé förresten: du ser det postade den på webben som något att lägga till den vise. (Som en sidoreplik, jag lägger rosmarin min mat flera gånger om dagen eftersom det kan vara en av livslängden hemligheter Acciaroli folk i Italien.) c) Varför äppelcidervinäger. Detta gör ansökan på håret mycket snabbare, så det faktiskt inte vara till stor nytta förutom att du luktar du salladsdressing. Lycka till!

 

Vanliga frågor Fråga: Hur fungerar det? A. Jag har ingen jävla aning. Fråga: Kan du bara använda salvia pulver i en krydda flaska? A. Jag har ingen jävla aning, men låt mig veta på forumet om det fungerade för dig. F. Är det den vise eller äppelcidervinäger som är mest effektiva? A. Jag har ingen jävla aning, men jag är ganska säker på att det är den vise. F. Varför använder vi även äppelcidervinäger? A. Som nämnts ovan, jag tror att äppelcidervinäger bara gör ansökan enklare. VARNING: Försök detta på en liten del av huvudet först. Jag vet bara vad det gjorde för mig och kan inte säga vad det kommer att göra för dig.