Erektionsproblem

”ED”

Om du har lågt testosteron har dina nivåer av det manliga könshormonet sjunker under det normala. När det händer kan det påverka ditt sexliv. Din sexlust kan gå ner. Och du kan utveckla erektil dysfunktion (ED).

Män med ED har problem med att få eller bibehålla en erektion som lämpar sig för sex. Det är viktigt att komma ihåg att lågt testosteron inte är den enda orsaken till ED. Den vanligaste orsaken till ED är minskat blodflöde till penis på grund av kroniska sjukdomar såsom högt blodtryck, högt kolesterol, och åderförkalkning.

Psykiska problem som depression och ångest är också möjliga orsaker till ED. Så är multipel skleros, ryggmärgsskador, kronisk ryggvärk, och andra neurologiska tillstånd också.

Erektioner är beroende av testosteron, men förhållandet mellan de två är komplexa och inte helt klarlagda. Vissa män har friska erektion trots testosteronnivåer väl under det normala intervallet.

Vad som är klart är att låga testosteronnivåer är kopplade till ett antal av samma kroniska sjukdomar som spelar en roll vid erektil dysfunktion, såsom typ 2-diabetes, fetma och hjärtsjukdomar.

Läs mer om testosteronbrist här!

Lämna ett svar