Extra timme sömn betyder mer testosteron

Sömn och Testosteron: varje extra timme sömn betyder ungefär 15% mer testosteron

Vi sover inte tillräckligt. Vi är så förförda av moderna elektroniska underverk att i stället för att slå säcken, kan vi göra tusentals andra saker istället.

Och tyvärr det är vad som vanligtvis händer. När solen går ner och din kropp är redo att stänga och ladda sig själv, berättar din hjärna om att dess OK att titta på en mer episod av Breaking Bad istället …

… att du kommer att vara lite mer trött nästa dag men det är det rätt?

sömn

Några extra timmars sömn kan dubbla dina Testosteron

Det finns tre stora saker som lägger grunden för dina testosteronnivåer.

De är sömn, kost och motion .

Den ytterst viktigt av dem alla, är sömn.

När allt kommer omkring, dina testosteronnivåer följer en dygnsrytm rytm. De topp på morgonen och långsamt sjunka mot kvällen …

… Och när du är i REM stadier av din sömn, kommer det endokrina systemet till liv. Din hjärna börjar sända signaler ner till könskörtlar, säger åt dem att producera stora mängder testosteron, förbereda dig för en dag i förväg.

Men hur mycket testosteron är faktiskt utsöndras under natten? Det är där vetenskapen kan hjälpa oss:

a) Ta denna studie från Penev et al. till exempel. När forskarna samlades en grupp friska män för att testa deras testosteronnivåer först på morgonen när de just hade vaknat. De gav också dessa män en handled band som visade hur länge varje kille hade sovit …

… Resultaten visade att de killar som hade sovit 4 timmar hade testosteronnivåer howering omkring 200-300 ng / dl.

Jämför det med killarna som sov i 8 timmar, de hade deras nivåer på omkring 500-700 ng / dl.

Resultaten visade att ju mer du sover, desto mer testosteron din kropp producerar. Det är bara så enkelt.

 

Hur man kan förbättra sömnkvalitet med testosterontillskott

Hur många timmar du sover är helt upp till dig …

… Men du kan få ut av dessa timmar mer genom att införliva några enkla sömnkvalitet förbättrar tips till ditt dagliga liv.

Du har säkert hört ålders bra testosterontillskott gamla oanvändbara tips som att dricka varm mjölk eller räkna får …

… men här är en lista över olika sätt som faktiskt fungerar:

1. Sov i totalt mörker. Med detta menar jag att det bör inte vara en enda testosteron LED-ljus syns i rummet där du sover i. Som en enda prick av ljus i din natt klocka eller mobiltelefon är tillräckligt för att störa tallkottkörteln förmåga att utsöndra sömnen hormonet tillskott melatonin.

2. Stäng alla mobil-nätverk och Wi-Fi-hotspots. Detta Saudi-Arabian studie fann att de elektromagnetiska frekvenser minskar sömnkvalitet.

3. Motion under dagen, som forskning har visat att bara en enkel träningspass som ingår i ditt dagliga liv, kan dramatiskt förbättra sömnkvaliteten ( och testosteron ).

4. Melatonin. Detta är det hormon som din tallkottkörteln utsöndrar att få dig att sova, så det heter ”sömnhormonet”. Du kan komplettera med det , och få studier visar också att det kan öka testosteronnivåerna via hämma enzymet aromatas.

5. Sova i ett kallt rum och vara naken om du kan. För det första därför att kylrummet kommer att efterlikna den naturliga sovande livsmiljö av den mänskliga kroppen (vi var tänkta att sova utanför), och för det andra på grund av att testiklarna måste vara en smula lite kallare än basala kroppstemperaturen för optimal funktion (det är därför de hänger i en påse utanför kroppen och det är också därför kalla duschar och lösa boxare ökar testosteron).

 

Slutsats

Ju mer du sover, desto mer testosteron din kropp producerar, det är bara så enkelt är det.

Vetenskapen har bevisat att de män som sover 8 timmar per natt, har mer än dubbelt så mycket testosteron som killarna som sover under 4 timmar per natt.