Antihistaminer och Östrogen

 

Frågan om dagen: vilka gemensamma classs av läkemedel a) aktiverar östrogenreceptorer, b) kan öka appeitite, c) sänker acetylkolin, d) är (kontroversiellt) kopplade till manliga missbildningar och e) stimulerar (och potentiellt desensitizes) dopaminreceptorer? Om du gissade antihistaminer, skulle du vara exakt rätt. Om du är som jag, har du inte läsa det finstilta, va? Jag blev uppmärksammad på östrogenliknande egenskaper från en av mina moderatorerna vid tidpunkten. Han skrev: ”Någon har negativa erfarenheter med antihistaminer, särskilt Loratadin? Eftersom jag sätta ihop bitarna att mina senaste dåliga känslor på TRT är antingen på grund av allergier (kanske orsakar mer stress på redan sannolikt utarmade binjurar), eller allergimediciner (loratadin). jag har sett denna något skrämmande studie ( ”Loratadin utövar östrogenliknande effekter och stör penis utveckling i musen), och det är inte mycket av ett språng till människor här. min gissning är L orsakat en ökning av östrogen, vilket leder till min typiska svar:.. hjärnan dimma, trötthet, dålig sömn, ED bara ett ord till vise ”” [1] Det visar sig att han är typ av rätt: antihistaminer faktiskt aktivera östrogen RNA uttryck, dvs din kropp reagerar som om din plasma östrogennivåerna hade ökat. Jag känner inte till några bevis för att de direkt öka östradiol eller östrogen nivåer – estradiol är den mest potenta östrogen – men antihistaminer är klart ”östrogenliknande” i deras egenskaper och vad de gör med din kropp. Betrakta dessa två nyktra fakta om antihistaminer: 1. Ökad risk för Penile fosterskador. En undersökning från 2006 fann följande när de studerade förekomsten av hypospadi hos kvinnor som använder antihistaminer under graviditeten. Hypospadi är i grunden placeringen av öppningen på penis. Dess värde i detta fall kommer från det faktum att östrogener är kända för att åstadkomma hypospadi, dvs orsaka öppnandet av penis för att vara lägre och felplacerad, något som lyckligtvis är vanligtvis correctictable kirurgiskt. Viktigast för denna diskussion, är det en stor skylt av östrogena propreries: ”Den justerade oddskvot (OR) för hypospadi bland användare av loratadin i förhållande till icke-användare var 1,4 (95% CI: 0,2 till 11,2) och motsvarande eller andra antihistaminer var 1,9 (95% CI: 0,7 till 5,7) in. denna studie, hade moderns exponering mot loratadin inte tycks vara förknippad med en ökad risk för hypospadi jämfört med andra antihistaminer, även om det bör noteras att det statistiska precisionen i skattningarna risk kan vara begränsad. ” [2]

 

Författarna var mycket försiktiga i sin bedömning enligt min mening. I grund och botten, fann de en ökning med 40% med Claritin (loratadin) och 90% med andra antihistaminer. Om du accepterar att till nominellt värde, inte bara är antihistaminer esrogenic, men de kan ha en clincially negativ effekt i våra littlest pojkar. OBS: Två år senare en annan studie publicerades om Claritin och fann ”bara” en ökning med 27% risk. Författarna ansåg det inte statistiskt signifikant. [3] 2. Östrogen mRNA uttryck. Forskare som använder en djurmodell av hypospadi funnit tydligt att loratadin (Claritin) var östrogena och konstaterade att ”In utero exponering för over-the-counter loratadin sirap kan resultera i hypospadi i denna modell, och skapar förändringar i steroid mRNA expressionsprofil liknande med de som framkallas av ett syntetiskt östrogen. ” CAN ANTIHISTAMINER ÖKA östrogen / estradiolnivåer? Observera att ovanstående studier inte stödja idén att loratadin eller andra antihistaminer öka faktiska plasma estradiolnivåer. I grund och botten, dessa läkemedel ökar östrogenliknande effekter men: din kropp reagerar som om du hade mer östrogen / östradiol flyter runt. Som sagt, jag skulle vilja påstå att de kan och definitivt höja estradiolnivåer och på lång sikt i en fast andel av ordinarie användare. Hur? Antihistaminer huvudsakligen ske på bromsarna från din aptit och så du gå upp i vikt. Och varje pund av vikt att du lägger på ökar aromatas, vilket i sin tur omvandlar mer av din testosteron till estradiol. Så du kan effektivt sluta med mindre testosteron och mer estradiol, något som jag diskuterar i mitt sida på testosteron och viktminskning.

Behöver lite bevis på ovanstående? Kolla in studieresultat här: ”Recept H1 antihistamin användare hade signifikant högre vikt, midjemått och koncentration insulin än matchade kontroller. Oddskvoten (OR) för övervikt har ökat i recept H1 antihistamin användare. H1 antihistamin användning kan bidra till den ökade förekomsten av fetma och det metabola syndromet hos vuxna ges dessa läkemedel används också ofta som över disk rättsmedel. ” [5] Varför händer detta? Det visar sig att histamin minskar viktökning och aptit. [5] Även antihistaminer ta bromsarna av en av kroppens naturliga aptithämmare. Och lycka till med det i västerländska samhällen där vi drunknar i mat och kalorier! VARNING: den gamla skolan antihistaminer, såsom Benadryl, är i en klass av läkemedel som kallas antikolinergika. Flera män på skärmen Testosteron Forum har tagit dessa som en sömn medhjälpare. Detta är mycket riskabelt i min mening eftersom dessa läkemedel har inked till en ökad risk för demens hos äldre. Detta är logiskt eftersom acetylkolin är minnes signalsubstans. (Acetylkolin spelar också en roll i erektioner och endotelfunktion.) SLUTSATS: Nu, alla som har läst min webbplats vet vad jag ska säga härnäst: i stället för att antihistaminer, varför inte städa upp din kost? Sann historia: Jag var ständigt plågas med allergier som en ung man och ung vuxen. Jag var på allergyskott år och tog antihistaminer som godis. Jag skulle gissa att jag lätt ha tagit flera tusen tabletter av saker i den första delen av mitt liv. Dessutom använde jag att plågas med bihåleinflammation, influensor och förkylningar – Jag var ständigt sjuk.

 

Sedan något mirakulöst hände: Jag gick på en hela livsmedel, låg fetthalt, till stor del (vid den tidpunkten flexitarian) växtbaserad kost i min sena 40-talet – nu är jag helt växtbaserad – och alla mina allergier gick bort. Jag hade en särskilt stark allergi mot Bermuda gräs. Om gick in i en park med bermuda, skulle jag vara hosta på natten. Detta gick helt bort. Kom ihåg: hela vegetabilier är packade med antiinflammatoriska och antioxidanter. De har också med ett par undantag (t.ex. B12) har en utmärkt näringsprofil. Och, viktigast av allt, är hela vegetabilier packad med fiber – du vet, det slag som din kolon och din tarmflora kärlek och trivs i tarmen är ground zero för immunitet, så jag är inte det minsta förvånade mig.. En del av er kommer inte att tro mig – jag kan knappt tro det själv – men jag aldrig få förkylningar eller influensor. Jag har nu inte haft en förkylning eller influensa i de två senaste säsongerna till exempel. (Jag undvika vete och soja själv. Jag känner att jag mår bättre lämna dem ut.) Hur som helst, inte försöker förolämpa någon – bara passerar längs vad som fungerade för mig.   Referenser :: 1) http://www.peaktestosterone.com/forum/index.php?topic=7245.0 2) Int J Med Sci, 2006, 3 (1): 21-25, ”Maternal användning av loratadin under graviditeten och risken för hypospadi hos avkomman” 3) Drug Saf, 2008, 31 (9): 775-88, ”Risk för hypospadi hos avkomman av kvinnor som använder loratadin under graviditeten: en systematisk genomgång och meta-analys” 4) J Urol, 2006 februari; 175 (2): 723-6, ”Loratadin utövar östrogenliknande effekter och stör penis utveckling i musen” 5) Fetma (Silver Spring), 2010 December, 18 (12): 2398-2400, ”Föreningen för recept H1 antihistamin användning med fetma: Resultat från undersökningen National Health and Nutrition Examination”