Alkohol

Min upplösning för de kommande 30 + dagar? Ingen alkohol.

Do not get me fel, jag gillar en drink så mycket som nästa kille, men på senare tid har jag druckit bara en dag i veckan som jag tränar för mer spartanska och hinder raser. Men jag är inte 20 längre och 53-åriga mig inte behandlar alkohol som det brukade – så jag ger det en fullständig brytning för en stund. Det finns också några allvarliga konsekvenser av alkohol som specifikt påverkar medelålders killar som jag vill undvika hälso- och som jag pratar mer om i min bok . Här är några av dem:

drink

1. Alkohol förpackningar på fett

Det är ganska enkelt: om du vill gå ner i vikt och minska fett, skär ut alkoholen och ge din lever en paus. Bland de många kritiska uppgifter levern utför, två av dem är metabolismen av testosteron och fett. Men när du dricker det överbelastar levern och får den att metabolisera (bränna) alkoholen som en prioritet snarare än fett. Det extra fett bara hänger runt i levern och högar på de extra pounds. Du skulle bli förvånad över hur många kalorier i dina drycker – och hur de lägger upp över dagar, veckor och månader. Två glas vin om dagen? Som kan lägga upp till 10-15,000 extra kalorier per månad. Att sluta dricka är förmodligen # 1 sak du kan göra om du funderar på att gå ner i vikt – period.

2. Alkohol förstör levern

Den Levern är det organ som ansvarar för behandlingen mat och dryck till energi och näringsämnen samt vara en detox center för att ta bort skadliga ämnen från blodet. Att dricka alkohol kan allvarligt skada eller förstöra dina leverceller, vilket kan resultera i en uppdelning av dessa viktiga processer.

Jag har redan nämnt hur levern bryter ner alkohol över fett, och den processen är också en viktig riskfaktor för utveckling av leversjukdomar i samband med alkoholkonsumtion. Dessa inkluderar alkoholisk fettlever och alkoholhepatit, två tillstånd som karakteriseras av fettdepåer i leverceller. Alkoholrelaterad cirros, den mest avancerade typen av leverskada associerad med alkohol, medför svår ärrbildning och störning av lever struktur och funktion. Inte bra.

3. Alkohol sänker dina testosteronnivåer – öka med testosterontillskott!

När du festa, är din lever hårt bryta ner alkohol och denna process stör en av leverns andra jobb: att producera testosteron. Så medan alkoholen går ner, så är din T nivåer.

Så om du kämpar med låg T bör du skära ner på alkohol eller eliminera den helt ett tag och se hur din kropp (en T-nivå) reagerar. Att ta naturliga testosterontillskott kan också bidra till att återställa normala T nivåer.

4. dricka kan bidra till prostatacancer

Alkoholhaltiga drycker, i synnerhet öl, vin och bourbon, innehåller kongener – ämnen som har östrogenliknande egenskaper som kan spela en roll i utvecklingen av cancer. (Klara alkoholhaltiga drycker har minst antal kongener,. T.ex. gin, vodka, vit rom och vitt vin) Dessa östrogenliknande drag i din drink kan bidra till utvecklingen av prostatacancer genom att skada genetisk information i dina celler och orsakar inflammation, två klassiska faktorer inblandade i uppkomsten av cancer, även om du har bara ett par drinkar.

5. Alkohol främjar omvandlingen av testosteron till östrogen (inte bra)

Som ni ålder, din T nivån sjunker och dina östrogennivåer tenderar att stiga, liksom nivåer av enzymet (aromatas), som omvandlar T till östrogen. Att dricka alkohol stör kroppens förmåga att bli av med överflödigt östrogen, eftersom levern, som är ansvarig för att eliminera extra östrogen, måste fokusera på att metabolisera alkohol istället. Som leder till en ansamling av extra östrogen, vilket bidrar till extra vikt och fettceller som jag nämnde ovan. Och dessa fettceller är där aromatas omvandlar testosteron till östrogen.

6. dricka minskar libido och sexuell förmåga

Du kan känna övermänsklig när du lämnar baren, men önskar inte göra det så. Långvarig användning av alkohol i samband med erektil dysfunktion och för tidig utlösning. Även bland yngre män  (18-25), spelar alkoholanvändning en roll i tidig utlösning.

7. dricka alkohol bara bortkastade kalorier

Alkohol innehåller praktiskt taget inget näringsvärde, och dricka kan bidra till undernäring eftersom vissa människor får en stor andel av deras dagliga kalorier från alkohol (och läsk) i stället för mat. Så budskapet är ”dricker inte dina kalorier” – få dem från näringsrik, växtbaserade organiska källor – inte öl och vin.

Jag vill prestera på min topp athletically, sexuellt och mentalt som jag ålder. Och jag vill fortsätta att bo i topp fysisk hälsa. Jag överväger detta en ”alkohol snabbt.” Kanske det är något jag kommer att sluta att göra på ett mer konsekvent sätt som fördelarna är ganska övertygande. Gå mig för de närmaste 30 dagarna och därefter – och låter alla skörda frukterna tillsammans!